Britanica
Briose cu piersici
Perfecte la micul dejun, alaturi de cafea, ideale pentru a servii invitatii sau ca o gustare intre mese, briosele cu piersici au gustul dulce-acrisor specific deserturilor racoroase.
Briose cu gutui
Se potrivesc de minune la micul dejun, alaturi de o cafea, dar si in momentele cand ai pofta de o gustare dulce. Briosele cu gutui sunt o combinatie aparte, ce merita incercata.
Cheesecake de flori de soc
Învață să prepari acest desert medieval incredibil de aromat cu flori de soc și blat crocant. Vezi rețeta simplă pentru cheesecake cu flori de soc numit Sambocade. Mod de preparare: Amestecă făina cu untul, sarea și zahărul, până obții cocoloașe mari de aluat de cheesecake. Adaugă treptat puțină apă rece, cât să poți lega aluatul, […]
Brioșe de post cu stafide
Învață să prepari niște prăjiturele delicioase, care pot fi servite și în perioada postului, deoarece se fac după o rețetă culinară fără ouă sau unt. Vezi rețeta pentru brioșe de post cu stafide. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se unge o tavă de brioșe, sau se pun […]
Posset de lămâie cu 4 ingrediente
Învaţă să faci un desert rapid, simplu, după o reţetă cu doar 4 ingrediente. Vezi cum se face un posset de lămâie fără cuptor şi fără multe ingrediente. Mod de preparare: Încinge smântâna pentru gătit şi zahărul într-o tigaie medie adâncă. Amestecă continuu, pentru a topi tot zahărul şi fierbe circa 5 minute la foc […]
Crumble de prune cu vanilie
Învaţă să faci o prăjitură aromată şi fructată, de toamnă, cu firimituri crocante şi prune zemoase. Vezi cât de simplă este reţeta pentru crumble de prune cu vanilie. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade. Amestecă untul moale într-un castron, cu zahărul şi bate până se face spumă. Adaugă ovăzul, făina şi sarea, […]
Ouă Benedict dietetice
Ouă Benedict dietetice cu pâine neagră şi şuncă slabă. O reţetă uşoară, care se face repede. 1. Pentru sos se amestecă gălbenuşurile, muştarul şi iaurtul şi apoi se transferă la bain-marie unde se fierb 15 minute amestecând până ce se îngroaşă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, sare şi piper. Se trage vasul de pe foc […]
Cârnaţi englezeşti
1. Făina, praful de copt. drojdia şi sarea se frământă cu laptele şi ouăle. Aluatul obţinut se acoperă şi se lasă deoparte 15 minute. Într-o tigaie, se prăjesc cârnaţii la foc mic, pănă încep să se pătrundă. 2. Separat, se amestecă ceapa bine mărunţită cu pătrunjelul. Se unge o tavă cu puţină grăsime şi se […]
Punch de Crăciun
1. Se spală portocala, merele şi rodiile. Portocala se şterge, se dă coaja pe răzătoare şi se taie în felii rotunde. Merele şi rodiile se taie în sferturi. 2. Se toarnă vinul într-o oală. Se adaugă fructele, zahărul, perele uscate şi coaja rasă de portocală. Cuişoarele, anasonul, chimenul şi batonul de vanilie se pun într-un […]