Chinezeasca
Pacheţele de primăvară
Se scot foile de aluat de la congelator şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei. Între timp, se curăţă şi se rad morcovii şi ghimbirul pe răzătoarea mică. Varza se spală şi se toacă mărunt. Separat, se pun 2-3 linguriţe de ulei să se încingă şi se presară alunele măcinate fin, morcovul şi […]
Orez cu porc şi legume
Se spală bine orezul şi se lasă aproximativ o oră în apă rece. La 200 g de orez, se adaugă 500 ml apă şi 2-3 linguri de ulei. Uleiul se pune pentru a nu se lipi şi pentru a avea un aspect plăcut. Se fierbe orezul, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă […]
Vinete cu susan
Se spală vinetele, se curăţă de cozi, după care se taie felii potrivite şi se presară cu sare cât cuprinde. Se lasă câteva ore astfel încât să se elimine toxinele, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce au fiert, se scot într-o sită […]
Frigărui chinezeşti
Se spală fileul de fitofag cu jet de apă rece şi se taie cubuleţe, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce şi se lasă câteva minute la rece, să se macereze. Prazul se spală şi se taie în bucăţi potrivite. Separat, se spală lămâile, se şterg şi se taie felii. După ce s-au pregătit […]