Franceza
Snitele frantuzesti
Snitelele frantuzesti sunt la fel de usor de preparat ca si cele obisnuite, insa sosul in care le servesti este cel care face diferenta! Serveste-le alaturi de un piure pufos si o salata proaspata.
Eclere cu frisca si crema de vanilie
O reteta clasica, dar pe care multi o adora: eclere cu frisca si crema delicioasa de vanilie. Se fac usor, insa dispar mai repede decat din vitrina unei cofetarii!
Gogosi la cuptor
Nu ai voie prajeli, dar placerea ta vinovata sunt gogosile? Pregateste-le la cuptor dupa reteta asta simpla! La origine, aceste mini-gogosele provin din New Orleans, dintr-un local numit Cafe Du Monde, ce le serveste sub denumirea de beignets, alaturi de o cafea neagra.
Cartofi frantuzesti
Cartofii frantuzesti sunt atat de usor de facut, ca ii poti pregati si daca ajungi seara tarziu acasa. Ingredientele necesare pentru a-i prepara nu sunt numeroase si sunt extrem de comune. In prepararea retetei de cartofi frantuzesti ti-ar fi foarte utila o razatoare de varza, cu lame ce pot fi schimbate. Astfel, pregatirea poate dura […]
Crema de zahar ars a la Jackie Kennedy
Sotia celui de-al 35-lea presedinte al Americii, Jackie Kennedy, nu era cunoscuta doar pentru eleganta si rafinamentul ei, ci si pentru aplecarea catre cultura frantuzeasca. Nu e, deci, nicio surprindere ca cea mai faimoasa reteta a primei doamne era crema de zahar ars, o specialitate din bucataria frantuzeasca.
Eclere cu crema de biscuiti Oreo
Eclerele, clasicele deserturi frantuzesti, pot fi preparate si cu o crema bogata, preparata cu biscuiti Oreo, intr-un contrast alb-negru delicios!
Quiche Lorraine, dupa reteta lui Alfred Hitchcock
Te-ai gandit vreodata ca poti manca un preparat identic cu cel pe care-l servea Hitchcock frecvent? Mai jos gasesti detaliat cum poti prepara un Quiche Lorraine, dupa reteta lui Alfred Hitchcock. Renumitul regizor era cunoscut ca un mare gurmand, dar in mod ironic nu ii placeau ouale deloc. Astfel, nevasta lui, Alma, a trebuit sa […]
Croquembouche (tort de profiterol)
Un tort frantuzesc ce, literalmente, este crocant in gura (Croquembouche). In esenta, prepararea tortului de profiterol nu este dificila, insa presupune mai multe etape, ceea ce il face complex. Asadar, daca urmeaza sa organizezi o petrecere formala sau cu fast, ia in calcul si prepararea acestui desert rafinat.
Profiterol cu vanilie si ciocolata
Desertul copilariei multora dintre noi, profiterol, este una din cele mai populare prajituri din cofetarii, insa e destul de usor de facut si acasa, daca urmezi acesti pasi.
Eclere Tiramisu
Gustul celui mai popular desert italian, Tiramisu, in eclere pline de crema bogata. Eclerele Tiramisu sunt usor de facut acasa, in cativa pasi simpli.