Romaneasca
Reteță de pască pentru Paște, făcută la mașina de pâine
Pasca e deserul specific Paștelui, iar dacă ți-a fost teamă să o pregătești pentru că nu știai dacă o să-ți iasă bine, îți prezentăm o rețetă de pască la mașina de pâine, ca să fii sigură că va ieși perfect.
Mâncărică de castraveţi muraţi şi cartofi
Mâncărică de castraveţi muraţi şi cartofi este perfectă pentru cei care vor să țină post sau pentru vegetarieni. Este delicioasă, se face ușor și nici nu este costisitoare.
Ciorba rădăuțeană
Ciorba rădăuțeană poate fi confundată la prima vedere cu ciorba de burtă, având un aspect asemănător, însă este mult mai ușor de pregătit și extrem de gustoasă.
Sarmale în foi de varză după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu
Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari, așa că nu e de mirare că toată lumea vrea să-i afle rețetele cu care își răsfață prietenii și familia. Încercați anul acesta rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Iată trucul pe care îl folosește Scărlătescu pentru ca sarmalele lui să aibă o aromă […]
Carnati de Plescoi
Reteta exacta a carnatilor de Plescoi este un secret greu de obtinut de la locuitorii localitatii, insa ce e cunoscut e faptul ca pentru a obtine faimosii carnati e important sa respecti raportul de carne de oaie cu cel de vita, iar raportul condimentelor trebuie si el mentinut. Desigur, dupa gust se pot modifica cantitatile.
Rețetă de ciolan de porc pe varză
Ciolan de porc pe varză, o rețetă tradițional românească, dar este atât de gustoasă că nimeni nu-i poate rezista.
Fasole bătută cu ceapă călită
Fasolea batuta este una dintre mancarurile traditionale ale romanilor. Dacă respecți această rețetă pas cu pas, voi obține o fasole bătută cu un gust special.
Tocăniță de năut după rețeta Laurei Cosoi
Tocăniță de năut. Ții post și nu știi ce să mai gătești? Încearcă o tocăniță de năut după rețeta Laurei Cosoi. Frumoasa vedetă a dezvăluit pe blogul ei că folosește năutul destul de des. „ Eu îl găsesc foarte gustos și după cum vă spuneam, este foarte sănătos”, a declarat Laura.
Pasca traditionala cu aluat, branza dulce si stafide
Te incumeti sa pregatesti o pasca traditionala cu aluat ca de cozonac, umpluta ochi cu branza dulce si stafide inmuiate in rom? N-ai sa gasesti reteta mai simplu de urmat ca asta!
Ciorba de urzici cu usturoi
Ciorba de urzici este un preparat pe care trebuie neaparat sa-l incluzi in alimentatie, inca de la inceputul primaverii. Iese sanatoasa si o poti servi si in postul Pastelui, atat timp cat nu o servesti dreasa cu ou, cu ou fiert sau cu smantana alaturi!