Romaneasca
Conopida in saramura
Vrei sa pregateti cea mai crocanta conopida in saramura pe care o poti pune la borcan acasa? Iata o reteta dupa care e garantat sa iti iasa o conopida murata aromata si ferma, numai buna de servit alaturi de o masa copioasa!
Salam de biscuiti – Reteta clasica
Cauti sa pregatesti un salam de biscuiti delicios? Iata o reteta bogata in ciocolata, cu ingrediente banale, pe care garantat o vei adora. Truc util: Vrei un salam de biscuiti putin mai crocant? Adauga alunele, nucile sau migdalele tale preferate in compozitie si te bucuri si de o aroma aparte a desertului.
Compot de gutui la borcan pentru iarna
Gutuile nu sunt un fruct pe placul tuturor, mai ales daca sunt crude. In schimb, putini sunt cei care ar refuza un compot de gutui in mijlocul iernii, numai bun cand ai pofta de fructe, iar fructele sunt la fel de departe ca vara.
Paine pufoasa cu malai
Cand vrei sa mai scapi de painea congelata, plina de aditivi, pe care o poti cumpara din comert, pregateste o paine pufoasa cu malai, aurie si cu o crusta crocanta. Garantat te vei simti de parca ai fi in vacanta la bunici, pe vremea cand bunicile pregateau paine frecvent!
Iahnie de fasole tradiţionala – Reteta de post
Post, toamna, primavara, indiferent cand poftesti la o iahnie de fasole, o poti savura RAPID, in maxim 30 de minute. Cu reteta asta, nu mai stai sa fierbi fasolea in 3 ape, sa o lasi peste noapte, ci e suficient sa ai 2 conserve mari de fasole prefiarta. Crede-ma, iese la fel de buna, fara […]
Pilaf de orez cu legume – Reteta de pilaf taranesc
Nu e risotto-ul italienilor, dar pilaful de orez cu legume, cel traditional romanesc, are ceva aparte, care-l face cremos si numai bun de mancat chiar si ca atare! Il poti pregati cand e post si servi apoi alaturi de o salata de varza rapida, sau il poti prepara pentru a-l servi langa un preparat din […]
Cum pui sfecla rosie la murat – Sfecla in otet
Iubesti gustul sfeclei murate alaturi de preparatele de post, din iarna sau chiar langa o friptura suculenta? Pregateste-o inca din toamna. Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort, pentru cele mai bune muraturi, gata de savurat iarna.
Zacusca de fasole
Cu pregatirile de toamna in toi, te-ai gandit sa pui si niste zacusca de fasole la borcane? E delicioasa, iar dupa reteta asta ce nu presupune fasole boabe uscata, pe care trebuie sa stai sa o fierbi de la 0, scapi rapid si eficient!
Prajitura Tosca cu vanilie si ciocolata
Ai pofta de un dulce mai aparte? Incearca un desert cremos si cu gust bogat, prajitura Tosca, pregatita cu crema de vanilie si ciocolata, ambele pe un strat generos de bezea aromata cu cocos si mac.
Cum pui pepeni la murat in saramura
Vrei sa duci pepeni cu tine si in iarna? Ii poti pastra in camara taman bine, dar nu vor mai fi un desert gustos, ci o garnitura delicioasa, langa o friptura suculenta! Uite cum pui pepeni la murat in saramura pentru iarna, in cativa pasi simpli!