Romaneasca
Galuste cu caise
Desert sau gustare, depinde cand le servesti: nu trebuie sa lasi vara sa treaca fara sa incerci si niste galuste cu caise delicioase, similare cu faimoasele galuse cu prune, poate ceva mai acrisoare, in functie de caisele pe care le gasesti.
Ciorba de dovlecei dreasa cu smantana
O poti servi rece sau fierbinte, cu crutoane sau fara, ori de cate ori iei pranzul! Prepara o ciorba de dovlecei dreasa cu smantana dupa o reteta simpla si traditionala, fara cuburi de condimente si alte artificii. Vei simti gustul autentic romanesc de ciorba acrita cu bors, chiar si in toiul verii.
Gogonele in saramura – Cum pui gogonele la murat
Te pregatesti sa intampini sezonul rece? Fara muraturi parca nici nu se poate! Uite cum pui la borcane gogonele in saramura, un deliciu sanatos romanesc, ce nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie pe timpul iernii. Reteta e simpla, insa nu mentionez cantitati, pentru ca din legume puteti exclude ce nu preferati, precum ardeii de […]
Ghiveci de legume la cuptor
Ce poate fi mai usor decat sa „arunci” niste legume intr-o tava si sa le dai la cuptor? E tot ce trebuie sa faci pentru a pregati cel mai bun ghiveci la cuptor pe care il poti prepara acasa. Ghiveciul facut dupa aceasta reteta e o mancare de vara pe care o poti savura in […]
Salata de vinete cu maioneza
Nu e gustare mai usoara si mai racoritoate din vara decat o salata de vinete cu maioneza! O faci usor, o condimentezi dupa gust si o servesti cu rosii bine coapte, pana tarziu in vara.
Chiftele de dovlecei – Reteta video
Cu gustul caracteristic, usor dulceag, chiftelele de dovlecei pot inlocui cu succes reteta clasica, ce include carne. Se fac usor si rapid, in numai 30 de minute. Află de ce e bine să consumi dovlecei și de ce să îi incluzi cât mai des în alimentația copiilor
Dulceata de visine
Visinele merg de minune in prajituri, dar cum apar pe piata, si dispar! Profita de moment si pune dulceata de visine la borcane.
Sirop de trandafiri de casa
Ai trandafiri de dulceata in curte? Uite reteta perfecta pe care sa o pregatesti cu petalele lor! Siropul de trandafiri pregatit asa iese gros, aromat si rezista luni bune dupa ce il conservi, deci te bucuri de el cat e vara de luna si chiar mai mult.
Ciorba de burta falsa – Ciorba de ciuperci pleurotus
Iti place ciorba de burta, dar nu si carnea din ea? Trebuie neaparat sa incerci varianta mai simpla si mult mai rapida: ciorba de burta falsa, facuta cu ciuperci pleurotus, ce imita tare bine fasiutele de carne. In 40 de minute, ciorba de burta falsa e gata de servit!
Cum prepari cea mai buna mamaliguta cu branza si smantana
Macar din cand in cand, si tot trebuie sa prepari o mamaliguta cu branza si smantana, un deliciu caloric dar cu care sa saturi toata familia dintr-un foc. Nu dureaza nici macar 15 minute sa o prepari si, daca urmezi sfaturile de mai jos, obtii o mamaliguta perfecta si fina, cremoasa si fara cocoloase! […]