Romaneasca
Scovergi de post
Învață să faci în propria-ți bucătărie un preparat care-ți aduce aminte de copilărie: scovergi ca ale bunicii! Extrem de simplu, rapid și ai nevoie de foarte puține ingrediente. Perfect pentru zilele de post! Încălziți apa și dizolvați în ea cubulețul de drojdie cu sarea, zahărul tos și esența de vanilie. Cerneți făina treptat într-un castron […]
Bulz ardelenesc
Când dorul de țară, bunici și copilărie te cuprinde, ostoiește-l cu o rețetă tradițională românească: bulz ardelenesc ca în bătătura bunicii! Taie costița afumată și cârnăciorii și pune-i la prăjit în ulei. Între timp, pune apa cu sare la fiert pentru mămăliguță. Când dă apa în clocot, toarnă treptat mălaiul în ploaie, astfel încât rezultatul […]
Tort savarină
Învață să prepari chiar tu în casă un tort savarină delicios, după o rețetă clasică, veche de o sută de ani. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se separă ouăle și gălbenușurile se bat cu zahărul până își dublează volumul. Se adaugă pesmetul și se înglobează încet. Separat, albușurile […]
Supa săracului
Supa săracului este delicioasă, săracă în calorii și foarte ieftină. În plus, se face rapid și este bogată în nutrienți. Vezi de ce ai nevoie, pentru a o prepara. Pune carnea la fiert, iar când dă în clocot, pune și legumele. Lasă totul la fiert pentru aproximativ o oră, la foc mic. Adaugă sare și […]
Tăieţei de casă
Învaţă chiar acum să prepari tăieţei de casă cu ou, fragezi şi gustoşi. Vezi reţeta simplă şi nu vei mai cumpăra niciodată tăieţei din comerţ. Mod de preparare: Bate ouăle cu laptele şi adaugă treptat făina, până la înglobare completă. Amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Lasă aluatul, care este foarte elastic şi lipicios să […]
Prăjiturele “nuci”
Uite cum prepari prăjiturile copilăriei tale, prăjiturelele “nuci”. Într-un bol încăpător amestecă margarina sau untul cu zahărul. Poţi folosi fără probleme mixerul, sau o poţi face manual. Apoi adaugă ouăle, amestecă din nou 2-3 minute, iar la final pune şi uleiul. Amestecă 150 gr de făină, cu praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugă apoi […]
Prăjitura „pepene roşu”
Învaţă să prepari o prăjitură simplă şi foarte spectaculoasă, care arată ca un pepene roşu cu seminţe, dar este un fel de cozonac bucovinean cu stafide şi lapte. Mod de preparare: Se amestecă laptele cu untul şi se dă puţin la microunde sau pe foc, ca să se topească bine. Se adaugă zahărul (dacă vreţi, […]
Coliva tradiţională
Nu trebuie să faci colivă doar pentru un parastas. Coliva tradiţională este un desert gustos, de post, care poate face deliciul oricui iubeşte cerealele şi nucile. Mod de preparare: Se spală arpacaşul şi se pune în apă rece la fiert (faţă de orez, pentru colivă ai nevoie de trei ori şi jumătate mai multă apă […]
Tort salam de biscuiți
Tortul din salam de biscuiți este probabil cel mai simplu tort. Oricine îl poate face după această rețetă rapidă și ieftină. 1. Se amestecă smântâna și untul și se țin la foc mic, amestecând continuu, până se topește complet untul și începe să clocotească ușor. 2. Se adaugă ciocolată ruptă în bucăți mici și se […]
Colțunași cu vișine
Colțunașii cu vișine se fac repede, din puține ingrediente și sunt absolut delicioși. Să vedem o rețetă simplă. 1. Vişinele decongelate se pun într-o sită să se scurgă bine. 2. Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi apoi cu ouăle. Se adaugă încet apa, amestecând şi formând aluatul. Pe masa de lucru se frământă un pic […]