Prăjitură cartof

Învaţă să prepari o prăjitură clasică, simplă şi delicioasă, cu multă ciocolată şi arome naturale. Vezi cum se face prăjitura cartof, ca la cofetărie. Mod de preparare: Se pun biscuiţii într-un blender sau robot de bucătărie şi se pisează bine. Separat, untul se topeşte cu zahărul într-o cratiţă, apoi se adaugă pudra de cacao, laptele […]

Cum să faci savarină

Învaţă să prepari o prăjitură clasică, însiropată şi plină de frişcă, cu jeleul roşu tradiţional. Vezi cum să faci savarină la tine acasă. Mod de preparare: Se amestecă făina cu laptele, drojdia şi zahărul. Apoi, urmează ouăle, uleiul, sarea şi amestecaţi aluatul timp de 5 minute, până la omogenizare. Se lasă la dospit circa 30 […]

Prăjitura Valurile Dunării

Învaţă să prepari o prăjitură clasică românească, ale căror straturi de ciocolată seamănă cu valurile învolburate ale Dunării. Prepară budinca potrivit informaţiilor de pe plic şi lasă la răcit. Scurge vişinele, tapetează o tavă cu unt şi făină şi dă deoparte. Amestecă untul moale cu zahărul, vanilia, ouăle, sarea, praful de copt, făina şi laptele. […]

Răcitură muntenească

Răcitură muntenească după o reţetă tradiţională foarte simplă. Trebuie să o încerci! 1. Picioarele şi capul se pârlesc la flacăra aragazului, se răzuie şi se spală în mai multe rânduri în apă rece, până ce sunt albe şi curate. Apoi, capul se taie. 2. Carnea şi extremităţile porcului se pun la fiert în 6 litri […]

Lebăr

Lebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete. Iată cum se face! 1.   Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele. 2.   Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce […]

Ardei umpluţi cu orez

Ardei umpluţi cu orez şi legume aromate, un fel delicios şi uşor de făcut. Încearcă reţeta! 1.   Se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă morcovii şi se călesc 2-3 mi­nute în sucul propriu. 2.   Se alege orezul, se spală în apă călduţă şi se […]

Unsoare boierească

Un preparat tradiţional foarte gustos pe care trebuie să-l încerci şi tu. Iată cât de uşoară e reţeta! 1.   Slănina se taie cuburi, care se pun într-un vas tip tuci şi se lasă să se to- pească împreună cu apa. Se amestecă bine. 2.   După ce s-au format jumările, se strecoară untura şi se lasă […]

Cum faci eugenii în casă

Învaţă să faci biscuiţii tăi preferaţi din copilărie în casă, cu puţine ingrediente. Vezi cum se fac eugenii în casă. Mod de preparare: Se cerne făina într-un bol și se adaugă untul moale, gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat, făina cernută și migdalele măcinate. Se amestecă ușor cu o lingură și dacă aluatul este […]

Ciorbă de cartofi cu smântână

Ciorbă de cartofi cu smântână gata în mai puţin de 2 ore. Iată o reţetă simplă şi foarte gustoasă. 1.   Se curăţă ceapa, ardeii, morcovii şi ţelina. Se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2 linguriţe de ulei de măsline. 2.   Se spală şi se curăţă cartofii, se taie cubuleţe […]

Zacuscă de fasole

 O zacuscă de fasole ca la mama acasă, după o reţetă foarte simplă. Încerci şi tu? 1.   Se pune fasolea la fiert, iar după ce aceasta este fiartă se lasă la răcit şi apoi se dă prin maşina de tocat. Gogoşarii se dau şi ei prin maşina de tocat. 2. Ceapa se curăţă şi se […]