Romaneasca
Musaca dobrogeană
Ai mâncat până acum musaca așa cum o prepar dobrogenii? Vezi rețeta mai jos! 1. Cartofii se feliază şi se rumenesc pe o parte într-o tigaie cu ulei încins. Pe măsură ce se rumenesc, se scot pe şervete de hârtie. 2. După ce s-au rumenit toţi cartofii, în aceeaşi tigaie se pun la călit ceapa şi carnea tocată. […]
Șuberek cum numai în Dobrogea se face
De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală: 1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper. 2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu […]
Ciorbă din coaste de porc
O ciorbă din coaste de porc foarte gustoasă şi uşor de făcut. Vezi reţeta. 1. Coastele tăiate și spălate se pun al fiert cu 5 litri de apă şi sare. Se ia spuma. Separat, se călesc în ulei 5 minute, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel și ardeiul gras. 2. După ce costiţele sunt aproape fierte, […]
Papanaşi cu fructe
Papanaşi cu fructe delicioşi şi foarte aspectuoşi. Sunt uşor de făcut şi trebuie să-i încerci. Iată reţeta. 1. Într-un castron se fărâmiţează brânza cu furculiţa şi apoi se adaugă oul. 2. Se amestecă bine şi se pune apoi făina. Se amestecă din nou foarte bine pentru a obţine o pastă potrivit de tare. 3. Se […]
Pastramă de vită
Pastrama de vită făcută în casă e mai gustoasă şi mai sănătoasă decât cea cumpărată. Vezi cea mai simplă reţetă de pastramă: 1. Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, saramura se pune la frigider pentru două […]
Pască cu brânza şi smântâna
Învaţă să prepari o pască cu brânză şi smântână specială pentru Paşte. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua. 2. Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se […]
Cotlete de miel pane
Când se apropie sărbătorile Pascale, mielul este favoritul. Îl poţi prepara în nenumărate feluri, iar cotletele de miel ies delicioase făcute pane! 1. Într-un vas se amesteca pesmetul, parmezanul si condimentele pentru miel si oaie. Separat, se bate oul. 2. Fiecare cotlet se trece prin ou si prin amestecul de pesmet si se prajeste 10-12 minute […]
Cozonac cu umplutura de nuca
Mai intai si mai intai trebuei sa ne ocupam de drojdie.O desfacem peste putin lapte indulcit( nu fierbinte) si o lasam sa creasca.Mai pastram lapte pentru nr 2.Apoi o adaugam peste compozitia finala de la nr 2 Luam pachetul de faina.Il cernem.In mijlocul lui facem o mini gaura, ca si cum am incerca sa batem […]
Drob de miel
1. Toată carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. 2. Carnea fiartă şi morcovii căliţi se dau prin maşina de tocat. Se […]
Lapte de bou
Ca multe alte mâncăruri tradiționale vechi, rețeta ”Lapte de bou” se prepara în special în perioadele de post, având variante diferite, în funcție de regiuni. În Comuna Racoviță din Județul Sibiu rețeta se prepara din prune uscate și se mânca în loc de murături, cu fasole bătută. În alte regiuni, ”Laptele de bou” se prepara […]