Romaneasca
Afinată
O afinată foarte gustoasă şi aromată pe care o poate face oricine. Iată reţeta. 1. Afinele se aleg cu atenţie şi apoi se trec rapid sub un jet de apă rece. Se scutură bine sau chiar se lasă la scurs. 2. Într-un borcan mare de murături de 5 litri se pune un prim strat de […]
Zarzavat în sos de roşii
Zarzavat în sos de roşii – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată reţeta! 1. Roşiile foarte bine coapte se taie în două sau în patru şi se pun la fiert. După 15 minute se pasează, iar sucul obţinut se pune din nou la fiert cu sarea. […]
Ardei umpluţi cu urdă
Ardeii umpluţi cu urdă sunt un aperitiv foarte gustos, dar îi poţi servi şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă o reţetă foarte simplă! 1. Într-o tigaie cu o lingură de ulei se căleşte ceapa. După ce a devenit aurie, se adaugă orezul care se lasă 5 minute pe foc, amestecând mereu să […]
Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin
Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin – gustoase şi mult mai uşoare decât sarmalele tradiţionale. Învaţă cum să le prepari după o reţetă simplă! 1. Dacă se folosesc frunze proaspete, acestea trebuie opărite 5 minute în apă clocotită şi sărată. Dacă se folosesc din conservă, se trec sub un jet de apă şi se […]
Gogoşele de amidon
Aceste gogoşele de amidon sunt foarte gustoase şi se fac foarte repede. Iată reţeta. 1. Într-o cratiţă se pun la fiert apa, uleiul şi sarea. Când dă primul clocot, se trage de pe foc şi se pune dintr-o dată amidonul. 2. Se amestecă energic până ce amestecul se desprinde de vas. Dacă pasta este prea […]
Vişine în sirop
Vişine în sirop delicioase, un compot gustos pe care trebuie să-l ai în casă. 1. Într-o cratiţă se pun la fiert apa şi zahărul şi, când dă în clocot, se trage oala de pe foc şi se pun fructele spălate şi curăţate de sâmburi. 2. Se lasă aşa de pe o zi pe alta şi […]
Borş de miel
Carnea de miel este foarte gustoasă şi poţi face o grămadă de reţete! Pentru acum propun borş de miel delicios: 1. Carnea se spala, se porţioneaza si se pune la fiert în apa cu sare. Se spumeaza ori de câte ori este nevoie si, dupa ce spuma nu mai apare, se adauga legumele taiate marunt. […]
Drob în prapure
Drobul pentru sărbători se poate face fie ca un chec, fie ca o tobă, în prapure. Uite cum poţi face şi tu acasă drob în prapure, ca la bunici. 1. Maruntaiele se dau într-un clocot, se arunca apa si se pun din nou la fiert în apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa […]
Drob simplu
O reţetă pur românească, drobul e simplu de făcut şi nu lipseşte de la nicio masă de sărbătoare! 1. Organele de miel (inima, plamânii, ficatul, rinichii) se pun în apa rece cu oţet, pentru doua ore. Apoi, cu apa rece proaspat pusa se asaza la fiert cu un praf de sare. Se spumeaza ori de […]
Salată de vinete cu iaurt
Te-ai gândit vreodată să combini salata de vinete cu iaurt pentru a o face mai uşoară? Încearcă această reţetă! 1. Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presaraţi cu sare, apoi le lasaţi cu un capac sa se abureasca pentru a se desface uşor. Dupa ce le-aţi curaţat, le stropiţi cu zeama de lamâie şi […]