Romaneasca
Mancare de mazare – Reteta de post
Cu sau fara carne, o reteta de mancare de mazare buna TREBUIE sa stii! Uite cum o prepari de post, dar aromata si consistenta, dar pe care o poti servi si alaturi de un preparat principal, din carne.
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat! Iar daca tot il prepari, citeste cum trebuie sa il faci incat sa iti iasa delicios si fara sa suporti consecinte neplacute a doua zi.
Orez cu prune
Preparatul asta e tare greu de catalogat. Nu poti spune clar „da, e garnitura”, pentru ca orezul cu prune e usor dulceag. Insa nu-i nici desert, ca nu e atat de dulce incat sa-l consideri de servit dupa masa principala. Ce e cert? E un deliciu de post pe care trebuie sa-l incerci!
Ardei umpluti de post
Doar pentru ca tii post, nu inseamna ca nu te poti bucura de o masa delicioasa. Uite cat de usor e sa prepari niste ardei umpluti de post, dupa o reteta care nu are cum sa dea gres.
Coliva traditionala din arpacas
Nu exista Sambata Mortilor fara un platou de coliva traditionala, pentru a-i putea pomeni pe cei dragi, plecati dintre noi. Iata o reteta cu un succes garantat, pentru cea mai buna coliva pe care o poti face.
Friganele cu mere si scortisoara
Aromate, cu fructe, perfecte de la un mic dejun lejer la un desert tarziu. Uite cat de simplu prepari niste friganele cu mere si scortisoara, o gustare ieftina si accesibila oricui.
Salata orientala
O prepari oricand si ai un preparat sanatos cu care poti servi 6-8 persoane. Salata orientala poata fi facuta si fara ou, caz in care devine numai buna de servit in post!
Negresa de post
Tii post dar ai pofta de dulce? Pregateste o negresa de post dupa o reteta traditionala simpla, cu ingrediente ieftine pe care probabil le ai deja.
Saleuri cu chimen si cascaval
Fragede, aromate si foarte gustoase, mancate proaspete sau chiar calde, sunt delicioase. Prepara o gustare sarata traditionala: saleuri cu chimen si cascaval.
Tocana de legume pentru iarna
Ai crede ca e zacusca, dar nu e. Reteta asta este pentru o tocana de legume de pus la pastrare pentru iarna. Cand vine frigul si tii post, atunci e momentul perfect sa deschizi un borcan si sa o intinzi pe paine. E atat de simplu!