Romaneasca
Mere coapte cu nuci si scortisoara
Alaturi de placinta cu dovleac, merele coapte cu nuci si scortisoara sunt un desert emblematic toamna. Cu reteta asta iti ies aromate si cu o umplutura crocanta, cu putine ingrediente.
Savarine insiropate
Savarinele, prajiturile romaneasti ce ne-au marcat copilaria, pot fi facute in casa si stii sigur ca sunt mult mai proaspete decat cele pe care le gasesti in cofetarie! Reteta de savarine a fost trimisa de Adriana Rada, din Bihor.
Castraveti murati in otet
Decat sa ii cumperi din magazin in mijlocul iernii, mai bine ii pregatesti din timp in casa. Incearca o reteta simpla de castraveti murati in otet cu un timp de gatire de doar 20 de minute!
Desertul copilariei: Macaroane cu pesmet
Iti amintesti sa fi mancat desertul asta in copilarie? Macaroanele cu pesmet sunt cel mai ieftin si usor de facut desert de post, din doar cateva ingrediente. Desigur, la origine macaroanele cu pesmet nu contineau neaparat si mirodenii, insa pentru un plus de aroma te sfatuiesc sa le incerci dupa reteta de mai jos. Bonus, […]
Ciorba de vacuta
Asa prepari cel mai usor o ciorba de vacuta traditional romaneasca, acrita cu bors si servita cu smantana delicioasa.
Zarzavat de ciorba pentru iarna
Uite cum prepari un zarzavat de ciorba pentru iarna din legumele verii, in perioada cand gasesti cele mai coapte si gustoase roade.
Salata de ardei copti – reteta bunicii
Salata de ardei copti este vedeta garniturilor la final de vara, inceput de toamna. Merge consumata alaturi de orice fel principal, iar dupa reteta bunicii o faci in usor si rapid!
Suc de rosii pentru iarna – Reteta fara conservanti
Cateva ingrediente pe care le ai in casa garantat, o masina de tocat rosii si multe, multe rosii bine coapte. Astea sunt singurele lucruri de care ai nevoie pentru un suc de rosii pentru iarna, dupa o reteta fara conservanti.
Conopida si gogosari in otet
Cum pui cele mai bune muraturi pentru iarna? Urmand reteta asta, mai ales daca iti place sa ai conopida si gogosari in otet pe masa, alaturi de friptura.
Castaveti murati in saramura
Ii pui de la finalul verii sau din toamna si te bucuri de castraveti murati in saramura toata iarna! Uite cat de usor este sa pui castraveti la murat, fara sa se inmoaie si in asa fel incat sa se pastreze bine peste iarna.