Beneficiile aduse de uleiul de cocos asupra organismului sunt tot mai des mentionate in discutii despre nutritie si sanatate. De la efectele de albire pe care le are asupra dintilor si pana la hidratarea perfecta a pielii, uleiul de cocos si-a castigat un mare renume in industria cosmetica, desi are o multitudine de aplicatii, pe langa utilizarea ca ingredient in creme si emulsii. Cum am putea folosi ulei de cocos, in diverse preparate pentru a ne construi un stil de viata mai sanatos?
Acest articol iti prezinta cateva idei interesante de prajituri si dulciuri pe care le poti face cu ulei de cocos, obtinand de fiecare data un desert interesant, savuros si sanatos in acelasi timp.
Bomboane de ciocolata cu ulei de cocos
Iata o idee perfecta pentru un desert romantic, usor de preparat, cu putine calorii si cateva ingrediente vegane. Ai nevoie doar de 80 de grame de banuti de cacao, 10 grame ulei de cocos, 30 grame xylitol si 9 grame de pernite de cacao si ai toate ingredientele pentru 15 bomboane. Cei creativi pot incerca sa le dea diverse forme, inimioarele fiind cele mai dragute si interesante.
Biscuiti aromati vegani, fara gluten si fara zahar
Da! Biscuitii facuti cu ulei de cocos sunt mai sanatosi, avand in acelasi timp o aroma speciala. Poti folosi chiar o reteta clasica de biscuiti din ovaz sau din orez fara gluten, uleiul normal se va inlocui cu ulei de cocos iar celelalte ingrediente cum ar fi laptele sau zaharul pot fi inlocuite cu alte produse corespondente, 100% vegane, respectiv lapte vegetal din migdale si un indulcitor natural. Biscuiteii facuti cu ulei de cocos sunt foarte maleabili in timpul prepararii, motiv pentru care pot fi utilizati si sub forma unor decoratiuni originale de sarbatori.
Briose dietetice cu ulei de cocos fara faina si fara zahar
Briosele sunt aromate si satioase, iar daca alegi reteta potrivita, sunt si sanatoase. Nu trebuie sa revolutionezi acum tehnica brioselor si sa inventezi retete noi. Poti utiliza orice reteta pe care o cunosti, si tot ce trebuie sa faci este sa inlocuiesti uleiul normal cu ulei de cocos, faina alba poate fi inlocuita cu faina de ovaz sau de orez iar zaharul se va inlocui cu un indulcitor natural. Pune fructele preferate in compozitie si vei avea un desert sanatos, cu un numar mic de calorii!
Cornulete dietetice cu dulceata sau ciocolata
Cornuletele sunt un desert care iti face cu ochiul chiar daca esti la dieta? Stim cum este si de aceea te invatam cum sa faci cornulete dietetice. In primul rand, gandeste-te la reteta preferata de cornulete. Analizeaza ingredientele si elimina tot ce stii ca nu ai voie. Ulei? Pune ulei de cocos in locul uleiului de floarea soarelui. Faina? Poti incerca faina de cocos si faina de spelta. Zahar? Ai la dispozitie o gama atat de vasta de indulcitori, incat chiar ai de unde alege o solutie sanatoasa. Cornuletele pot fi umplute cu ciocolata amaruie sau cu dulceata dietetica. Vei obtine cu siguranta un desert perfect!
Bounty de casa – fulgi de cocos si ulei de cocos intr-un desert 100% sanatos
O reteta extraordinar de speciala si foarte simpla pe care dorim sa o impartasim cu tine! Iata de ce anume ai nevoie:
- 300 ml de lapte de cocos
- 50 g lapte praf fara grasimi
- 100 g indulcitor
- 20 ml ulei de cocos
- 160 g fulgi de cocos
- 20 g psyllium
- 100 g ciocolata fara zahar
Se pune apa intr-un vas antiaderent si se adauga fulgii de cocos, taratele, laptele praf si indulcitorul. Se amesteca aceasta compozitie pana devine omogena timp de 5 minute si se aseaza intr-o forma de silicon. Dupa ce amestecul se raceste, forma se lasa in frigider pentru 4 ore. Se rastoarna compozitia pe tocator si se taie in 10 parti egale. Batoanele obtinute se invelesc in crema obtinuta din ciocolata topita amestecata cu uleiul de cocos. Nu credeai ca poti face bounty acasa nu?
Acestea sunt doar cateva idei de dulciuri pe care le poti prepara utilizand ulei de cocos. In realitate, poti include acest ulei cu multiple beneficii pentru organism in retete, ori de cate ori simti nevoia.