Ai o pofta incredibila de clatite, dar te gandesti cu groaza la toate vasele care vor ramane si cat va trebui sa cureti? Ei bine, cu metoda asta nu doar ca obtii clatite in timp record, fara a baga mixerul in priza, dar economistesti si timpul pe care in mod normal l-ai petrece spaland vase.
Pentru a obtine aluatul de clatite, ai nevoie de:
- o sticla de plastic
- o palnie
- ingredientele pentru aluat
- Pune palnia in sticla si toarna ingredientele in sticla rand pe rand, incepand, desigur, cu cele uscate. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, iata si o reteta de clatite pufoase, care nu da gres niciodata.
- Strange dopul sticlei si agit-o energic timp de 1-2 minute, pana cand aluatul este perfect omogen. Toarna aluatul direct din sticla in tigaie, exact atat cat ai nevoie pentru a le face mai subtiri sau mai groase, dupa preferinta.
- Daca observi ca ai facut mai mult aluat decat ai planificat, poti pune dopul sticlei si o poti baga la frigider. Pastreaza insa compozitia maxim 24 de ore la frigider, pentru siguranta.
- Astfel scapi cel putin de spalatul bolului de mixer si a mixerului, ai un control mult mai bun asupra compozitiei turnate in tigaie si obtii cele mai rapide si usoare clatite. Metoda functioneaza foarte bine atat in cazul clatitelor frantuzesti, cat si a celor americane.
Citeste si:
Cum prepari sos Hollandaise in 2 moduri
Cum gatesti la abur folosind hartie de copt
5 alimente pe care sa NU le consumi seara