Laptele de migdale e un preparat consumat in special de vegani, fiind un foarte bun inlocuitor pentru laptele de origine animala. Laptele de migdale este mai sarac in calorii decat cel de origine animala si este bogat in acizi grasi, benefici organismului.
Perfect in perioada postului, pentru vegani sau pentru cei care sufera de intoleranta la lactoza, insa ar da orice pentru un castron de cereale cu lapte. Iata cum obtii minunatul lapte de migdale chiar la tine acasa, fara a aprinde aragazul.
1. Pentru a obtine lapte, ai nevoie de 150 g migdale crude, apa, esenta de vanilie si un praf de sare.
2. Lasa migdalele la inmuiat peste noapte, acoperite cu apa cat mai rece.
3. Dupa ce migdalele s-au umflat, pune-le in blender alaturi de 750 ml apa, putina esenta de vanilie si o curmala uscata/2-3 linguri de zahar, dupa preferinte.
4. Mixeaza migdalele in blender 3-4 minute, pana ce sunt foarte fin macinate, cat mai uniform.
5. Strecoara laptele printr-o strecuratoare acoperita cu un tifon, iar dupa ce ai scurs tot laptele ridica tifonul si stoarce bine laptele ramas in pulpa migdalelor.
Vezi si Cum faci lapte de cocos acasa