Pieptul de pui este carnea cel mai adesea recomandata in curele de slabire sau in dietele medicale, insa nu multa lume il mananca cu incantare, caci de cele mai multe ori iese uscat.
Cu cateva sfaturi practice, usor de urmat, vei vedea cat de simplu e sa obtii un piept de pui fraged si suculent, fara efort.
1. Marineaza pieptul de pui
Principalul motiv pentru care pieptul iese uscat este ca, evident, iese umezeala din el. Lasandu-l la marinat minim o ora in amestecul tau preferat.
Marinada poate fi una extrem de simpla, precum ulei de masline, verdeturi si condimentele preferate, sau poate fi foarte aromata, pe baza de lapte si usturoi, de exemplu.
2. Frige-l la tigaie
Chiar daca tu vrei sa-l faci la cuptor, caci despre piept de pui la cuptor vorbim aici, frige-l inainte in 2-3 linguri de unt.
Asigura-te ca incingi tigaia bine inainte sa adaugi untul si asaza pieptul de pui taiat in jumatate.
Odata asezat, nu mai misca pieptul pana nu este bine rumenit si este cazul sa-l intorci.
Cand dai pieptul la cuptor, e indicat sa-l dai pe nivelul de sus, la broiler.
3. Gateste pieptul de pui cu os si piele
Daca ai incercat deja variantele de mai sus, insa friptura tot nu iese pe gustul tau, gateste pieptul de pui cu os si piele.
Osul si pielea ajuta in procesul de gatire si nu lasa carnea sa se usuce.