Sa gasesti de cumparat un avocado copt, numai bun de un Guacamole e o misiune dificila, caci majoritatea supermarket-urilor le vand crude, tocmai pentru a le putea tine mai mult timp la raft. In acelasi timp, avocado ready-to-eat este considerabil mai scump, de multe ori avand un pret dublu comparativ cu varianta necoapta.
Cum te poti bucura de un avocado copt
Ei bine, metoda obisnuita probabil e deja cunoscuta de toata lumea. Daca ai rabdare sau inspiratia sa cumperi fructul cu 2-3 zile inainte de momentul cand doresti sa-l servesti, impacheteaza avocado intr-o punga de hartie si depoziteaza-l intr-un loc uscat, la temperatura camerei. In maxim 3 zile, fructul va fi numai bun de mancat.
Daca te loveste pofta de un burito cu pui si avocado, sau orice alt preparat, pe ultima suta de metri, infasoara fructul in folie de aluminiu si da-l la cuptorul preincalzit la 100 de grade, pentru 10 minute.
In cazul in care avocado ales de tine este foarte verde, e foarte probabil sa dureze putin mai mult de 10 minute, iar acest lucru il verifici apasand usor pe fruct dupa ce timpul s-a scurs. Daca nu este putin mai fraged decat inainte, mai trebuie lasat putin.
In urma acestui proces, alimentul nu se coace in sensul traditional al cuvantului, ci temperatura ridicata stimuleaza eliberarea unui gaz contiunut in mod natural de avocado, ce poarta numele de etilena. Prin eliberarea accelerata a acestui gaz, fructul se coace mult mai repede, iar timpul de asteptare este redus!
Citeste si:
Cum cureti o rodie in 2 minute
5 alternative pentru branza mascarpone
Cum sa pastrezi legumele proaspete mai mult timp