Mai toata lumea se fereste in general sa prepare friptura de vita, fiind cam cea complicat de gatit carne, iar daca nu stii cum sa o prepari, iti poate iesi similara ca si consistenta cu o anvelopa :). Insa cu un singur truc ai garantia ca obtii cea mai frageda friptura pe care o poti pregati acasa, indiferent ca o faci la gratar sau la cuptor.
Cum sa pregatesti carnea pentru cea mai frageda friptura de vita
In esenta, indiferent ca alegi sa gatesti un antricot sau o vrabioara, trucul este unul si acelasi: Acopera complet fiecare friptura cu sare de mare. Aceasta metoda are ca scop deschiderea fibrei fripturii, ca in final aceasta sa fie mult mai frageda de cat in mod normal.
Las-o apoi la temperatura camerei cate 20 de minute pentru fiecare centimetru pe care aceasta o are in grosime. Ex: daca friptura are 3 cm in grosime, o vei lasa o ora acoperita cu sare, la temperatura camerei.
Cand timpul alocat s-a scurs, clateste rapid friptura, fara sa o lasi sub jetul de apa mai mult decat necesar.
Asezoneaz-o cu ierburile, condimentele si sosurile preferate, apoi asaz-o direct pe gratarul incins sau da-o la cuptor, conform retetei pe care o urmezi.
Gateste friptura frageda de vita pana cand este facuta pe gustul tau, insa ai grija sa nu o gatesti prea tare, caci se va usca si isi va pierde din sucul propriu.