Sarmalutele in vita de vie sunt, spun unii, chiar mai gustoase decat cele traditionale, in varza, si garantat sunt mai usor de tolerat de catre stomac. Insa ce te faci ca nu le poti manca decat in timpul verii, cand oricum ai prefera mai degraba o salata decat sa stai sa fierbi sarmale? Le pui la pastrare! SI e atat de usor incat, daca stai la curte sau ai de unde sa iei frunze de vita, sigur vei aplica metoda.
Cum pui frunze de vita de vie la pastrare pentru iarna
Pentru a pune la pastrare frunze de vita de vie ai nevoie de doar 2 lucruri: frunzele de vita si o sticla de plastic cu gura larga.
Mai departe, tot ce-ti ramane de facut este sa rulezi fiecare frunza in parte cat mai strans posibil, similar cu modul in care se rulau tigarile pe vremuri.
Cu cat frunza e mai strans rulata, cu atat se pastreaza mai bine.
Leaga fiecare frunza de vita rulata cu putina ata si baga-le pe toate in sticla. Pune sticla in camara, intr-un loc intunecos si vei vedea ca se pastreaza numai bine pentru iarna.
Alternativ, in locul sticlei de plastic, poti folosi la fel de bine un borcan. Ideal este sa pui la pastrare cat mai multe foi de vita astfel rulate, pentru a elimina aerul din interiorul borcanului, care le-ar putea oxida.
Daca te intrebi care e secretul ca aceasta metoda sa functioneze, raspunsul e exact acesta: fiind strans rulate, frunzele nu au contact cu oxigenul si nu se usuca.