Ananasul proaspat este mult mai bun si mai sanatos pentru organism daca se consuma ca atare si nu conservat. Iar cum in prezent se gaseste in mai toate supermarketurile e si pacat sa-l ocolesti in rafturi, doar pentru ca ti se pare greu de curatat. Iata cum poti sa cureti ananasul in trei pasi simpli!
Curata ananasul in 3 pasi:
1. Taie capetele fructului, apoi asaza-l vertical si incepe sa tai coaja de jur imprejur, folosind un cutit mai mare, cu lama bine ascutita. Taie de sus in jos, dintr-o singura miscare, un strat subtire, altfel vei indeparta prea mult din fruct.
2. Cu varful unui cutit mic, scobeste coaja din locurile ramase. Ai grija sa o indepartezi de peste tot deoarece este iritanta daca o consumi.
3. Taie ananasul in rondele, dupa care din fiecare rondea se decupeaza cu varful cutitului mic mijlocul care are o textura dura, lemnoasa si nu este deloc placuta la gust. Dupa ce ai decupat centrul rotund apasa cu degetul ca sa-l indepartezi.
Daca ai respectat pasii de mai sus inseamna ca ananasul tau este gata pentru a fi savurat.
Pofta buna!