Sigur ai vazut cel putin o data ouale de Paste decorate cu frunze, dar te-ai incumetat vreodata sa le si decorezi asa? Procesul este putin mai anevoios, insa nu dureaza cu mult mai mult fata de metoda clasica.
Pentru a decora ouale de Paste cu frunze, ai nevoie de:
- Foarfeca
- Un dres subtire
- O papiota de ata sau elastice de borcane
- Vopsea de oua
- Apa, otet
- Frunze de verdeata (marar, patrunjel, etc)
Spala ouale in apa calduta, folosind un detergent bland si un burete curat, pentru a le degresa.
Fierbe ouale asa cum ai face-o in mod obisnuit, 4-5 minute pentru oua usor inchegate, 7-8 minute pentru oua tari. Lasa ouale sa se raceasca pana cand le poti manevra fara sa te arda.
Cum procedezi pentru a obtine modelul:
Taie ciorapul in lungimi de 10-12 cm, apoi taie fiecare bucata in jumatati, pe lungime. Pune frunza pe ou si tinand-o pe loc cu o mana, acoper-o cu bucata de dres cu cealalta mana, fara sa ii schimbi pozitia. Prinde capetele dresului si, dupa ce te asiguri ca frunza e in pozitia dorita si nu s-a mototolit, strange si intinde dresul. Leaga-l folosind ata din papiota (infasoara de cateva ori strans) sau cu un elastic.
Pregateste pliculetele de vopsea conform instructiunilor de pe ambalaj, folosind apa fierbinte si otet, apoi pune ouale in vopsea pentru 4-5 minute. Dupa ce timpul s-a scurs, scoate ouale pe o farfurie tapetata cu servetele si lasa-le pana se usuca.
Cand ouale s-au uscat, indeparteaza cu grija dresul, folosind foarfeca, si dezlipeste frunzele.