Pentru a putea pastra carnea mai mult timp, o pui in congelator, fireste. De cele mai multe ori, o scoti in timp util cand ai de gand sa o prepari, insa nu intotdeauna iti aduci aminte, nu-i asa?
Ce faci cand uiti sa scoti carnea la dezghetat si trebuie sa prepari o cina in timpul saptamanii cat mai repede? Ei bine, ai putea sa incerci sa o bagi in cuptorul cu microunde, setat pe functia defrost. Insa nu o data mi s-a intamplat ca aparatul fie sa nu dezghete, fie dimpotriva, sa gateasca bucata de carne de la interior. O alternativa este sa o pui in apa, insa ai mari sanse sa dezvolte bacterii daca e tinuta in apa prea mult timp. Alternativa este foarte simpla.
Metoda sigura si rapida pentru a dezgheta carnea
Incalzeste o cratita cu apa pana cand apare un numar mic de bule pe fundul recipientului. In acest moment, ar trebui sa poti baga degetul in apa, insa sa nu-l poti tine mai mult de 2-3 secunde. Pune carnea intr-o punga sigilata si bag-o in apa pentru 10-15 minute. Durata variaza in functie de tipul de carne pe care vrei sa o dezgheti, carnea de pasare avand un timp mai scurt in care trebuie lasat.
Dupa cele 10-15 minute ar trebui ca bucata de carne sa devina maleabila si sa o poti prepara mult mai repede decat daca ai fi avut de asteptat sa se dezghete treptat.
Sfat util
Pentru ca aceasta metoda sa functioneze, ai grija sa portionezi carnea cand este proaspata, deoarece se dezgheata cu atat mai greu cu cat bucata de carne e mai mare. De exemplu, poti pastra la congelator pieptul de pui gata feliat, taiat pe jumatate sau taiat cubulete.