Deserturile de bezea sunt delicioase, insa pentru a-ti reusi, este nevoie de indemanare si cateva trucuri de care sa
tii cont. Iata care sunt acestea!
1. Castronul si telul cu care se bat albusurile trebuie sa fie curate si uscate, fara urme de apa sau grasime.
2. Albusurile se bat spuma pana cand isi dubleaza volumul, iar atunci cand intorci castronul, compozitia nu curge.
3. Zaharul se pune peste albus in ploaie, treptat, timp in care se bat in continuare
albusurile.
4. Dupa zahar, se adauga in compozitie otet sau zeama de lamaie. Acidul acestora ajuta bezeaua sa fie crocanta la exterior si pufoasa la interior.
5. Bezelele se coc cu usa cuptorului putin intredeschisa, astfel fiind prevenita supraincalzirea. Daca aveti un cuptor care nu functioneaza decat inchis, atunci bezelele se coc la o temperatura de 60-70°C, timp de 5-6 ore. Temperatura la care se coc bezelele nu trebuie sa fie prea ridicata, altfel culoarea lor va deveni maronie.
Sfat: Foloseste doar zahar tos daca vrei ca bezeaua să fie alba. Zaharul brun va da o aroma puternica de caramel.