Tu cum preferi ouale de Paste? Moi sau tari? In ambele cazuri, atunci cand le pui la fiert, trebuie sa fii atenta la ceas si sa respecti cateva reguli simple pentru a avea parte de oua pe plac.
Pentru oua fierte moi
Trebuie luati in calcul mai multi factori:
Dimensiunea oului
Pentru un ou mai mare sau mai mic decat dimensiunea medie, se adauga sau se scade cate un minut din timpul de fierbere prezentat mai jos, la punctul 3.
Temperatura
Inainte de fierbere, ouale nu trebuie sa fie reci, de la frigider, ci tinute in prealabil la temperatura camerei.
Durata de fierbere
Pentru ouale de dimensiuni medii, durata fierberii trebuie sa fie de 3 minute si 30 de secunde, fix, cronometrate pe ceas, din momentul in care clocoteste apa, pentru a obtine oua cu albusul tare si cu galbenusul moale. Dupa fierbere, se pun imediat in apa rece. De asemenea, este recomandata vopsirea oualor cu solutii „la rece”, pentru a nu mai interveni asupra procesului de fierbere.
Pentru oua tari
Acestea sunt mult mai usor de obtinut, dar si aici exista un secret, deoarece pot crapa in timpul fierberii. Pentru a evita acest fapt, ouale nu trebuie puse la fiert reci, ci trebuie tinute mai intai la temperatura camerei. Din momentul in care incep sa fiarba, se lasa pe foc 8 minute.
Sursa foto: Shutterstock