Stim cu totii cat e de distractiv sa spargi bulele de aer de la folia in care sunt livrate de regula electrocasnicele, insa te-ai gandit vreodata ca ai putea sa folosesti folia de impachetat si altfel?
Ei bine, unul din modurile mai putin obisnuite presupune sa ornezi tortul folosind folia de impachetat. In doar cativa pasi, obtii un tort ce pare a fi ornat de un profesionist fara prea mari eforturi. Iata cum:
1. Orneaza tortul cu glazura de unt
E necesar sa pui un strat de glazura de unt, fie el si subtire, pe exteriorul tortului. Nu folosi frisca, deoarece nu se intareste suficient de bine incat sa isi pastreze forma cand asezi ciocolata. Da tortul la rece pentru 2-3 ore, pentru ca glazura de unt sa se intareasca.
2. Aplica ciocolata pe folia de impachetat
Topeste ciocolata la microunde sau la bain-marie pana devine omogena. Masoara folia de impachetat si asigura-te ca poti cuprinde tortul cu ea si ca poti acoperi toata suprafata exterioara. Aplica ciocolata pe folia de impachetat raspandind-o in mod egal pe toata lungimea si latimea, apoi las-o sa se intareasca timp de 10 minute la temperatura camerei.
3. Inconjoara tortul cu folia de impachetat
Odata ce ciocolata s-a intarit, ia-o cu grija si aseaz-o pe laterala tortului, aducand cele doua capete de care tii unul catre celalalt pana cand acoperi intregul tort pe exterior. Preseaza usor cu degetele din loc in loc, nu continuu, pentru a fi sigura ca ciocolata va ramane lipita de tort si nu de folie. Cand esti sigura ca ciocolata s-a prins de tort, prinde unul din capetele foliei de impachetat si trage usor, treptat, folia de pe tort. Vei ramane cu un aspect texturat deosebit, ce va semana cu un cos de lemn, iar partea de sus a tortului ai putea sa o decorezi cu cateva fructe, pentru un efect desavarsit.
Sursa foto: captura youtube