E un lucru stiut faptul ca toti ar trebui sa introducem cat mai multe legume in alimentatie. Cum faci insa sa pastrezi toata proaspetimea, avand in vedere ca nu poti ajunge zilnic la piata sau la supermarket, sa le cumperi in cantitati mai mici?
Cum sa pastrezi legumele si verdeturile proaspete mai multe zile
Spala foarte bine legumele si verdeturile (salata, spanac, loboda, etc.) si scutura-le si usuca-le cat de bine poti.
Pune legumele intr-o punga, impreuna cu cateva prosoape de hartie de bucatarie, inchide-le etans (ideal in punga cu fermoar) si depoziteaza-le in frigider. Inainte de a inchide pungile, incearca sa scoti cat mai mult aer din punga.
De ce functioneaza metoda
Principalul factor ce vestejeste verdeturile si strica legumele este umezeala. Daca reusesti sa elimini umezeala, vei avea parte de alimente proaspete mai multe zile. Bonus: cand vei vrea sa le consumi, vor fi gata curatate!