Anul Nou
Biluțe economice
Biluţe delicioase şi economice din blat uscat şi biscuiţi. Reţeta e simplă şi rapidă! Se dau prin mașina de tocat resturile de blat, cozonac și jumătate din cantitatea de biscuiți. Restul de biscuiți se rup bucățele. Peste ele se pun laptele, zahărul și margarina, dizolvate pe foc. Se adaugă cacaua și esența de rom, se […]
Tort simplu cu vişine
Un tort cu vişine foarte simplu şi deosebit de gustos. Iată reţeta! 1. Se pregăteşte tava, pentru care untul se topeşte şi apoi, cu o pensulă, se unge tot interiorul tăvii şi pereţii ei. Se dă la rece pentru ca untul să se închege, apoi se scoate şi se presară cu făină. 2. Zahărul şi […]
Chec cu vişine rapid
Un chec cu vişine delicios şi uşor de făcut. Reţeta e rapidă şi simplă. Vezi cum se face! 1. Se scot sâmburii vişinelor şi acestea se lasă la scurs. 2. Untul se topeşte într-o crăticioară şi se lasă la răcit, apoi se freacă cu zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă ouăle şi se amestecă după […]
Prăjitură rapidă cu vişine
O prăjitură cu vişine gata în puţin mai mult de o oră. O reţetă rapidă şi simplă pe care trebuie să o încerci şi tu! 1. Vişinelor li se scot sâmburii şi se pun într-o strecurătoare, să-şi lase zeama. 2. Ouăle se freacă cu zahărul şi, după ce acesta este aproape topit, se adaugă treptat […]
Chec “Zi și noapte”
Tort din chec “Zi şi noapte” – o prăjitură delicioasă pentru ocazii speciale şi nu numai. Vezi reţeta, pas cu pas. 1. Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu zahărul până se întăresc, iar gălbenușurile, separate, se freacă până se albesc. În crema de gălbenușuri se adaugă coaja de citrice și extractul de vanilie, […]
Ficat cu bacon pe plită
Reţeta de ficat cu bacon pe plită – o cină specială pentru zilele de sărbătoare. Se face foarte uşor! 1. Fie că este preparat pe grătar, pe plită sau în tigaie, ficatul trebuie tăiat felii groase de 1,5 cm, pentru a se păstra cât mai roze friptura la sfârșit. Se ung bine feliile de ficat […]
Mozzarella şi roşii la cuptor
O reţetă delicioasă de Mozzarella şi roşii la cuptor cu oregano. Uşor, dietetic, perfect pentru o cină rapidă. 1. Se feliază roşiile spălate şi Mozzarella Granarolo Cucina, pe cât posibil în felii egale ca lăţime între cele două preparate. 2. Într-un vas de cuptor, se pune o lingură de ulei de măsline şi se aşază […]
Negresă cu fructe
Negresă cu fructe delicioasă, o combinaţie plăcută de ciocolată şi fructe acrişoare. Reţeta e foarte simplă. 1. Ciocolata ruptă bucăţi şi untul se topesc şi se amestecă bine. Ouăle se mixează cu zahărul, se adaugă făina, cacaua şi praful de copt. Apoi se adaugă smântâna, ciocolata şi untul topite. 2. În tava de cuptor tapetată […]
Terină de pui şi roşii
O terină de pui şi roşii ideală ca aperitiv, dar şi ca fel principal pentru o cină uşoară. Iată o reţetă simplă! 1. Se înlătură pieliţa de pe afumături şi se taie cât mai mărunt carnea. Se dă la rece. 2. Se curăţă de pieliţă şi tendoane, se scoate de pe os carnea crudă care […]
Tartă cu ciocolată
Învaţă să prepari o tartă de ciocolată delicioasă, cu rom şi vanilie. Mod de preparare: 1. Se prepara aluatul pentru blat: se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina […]