Anul Nou
Tarta cu portocale
Învaţă să prepari o tartă cu portocale aromată şi delicioasă. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, într-un vas se amesteca oul cu zaharul si sarea. Faina se pune pe masa de lucru, i se face un gol la mijloc si acolo se pune amestecul cu ou si untul moale (nu topit!). Se amesteca pâna […]
Chec cu portocale si cacao
Învaţă să prepari un chec cu portocale şi cacao festiv. Mod de preparare: 1. Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt. 2. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul […]
Salată de vinete cu iaurt
Te-ai gândit vreodată să combini salata de vinete cu iaurt pentru a o face mai uşoară? Încearcă această reţetă! 1. Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presaraţi cu sare, apoi le lasaţi cu un capac sa se abureasca pentru a se desface uşor. Dupa ce le-aţi curaţat, le stropiţi cu zeama de lamâie şi […]
Flan de portocale
Învaţă să prepari un flan de portocale aromat. Mod de preparare: 1. Se spală foarte bine portocalele, chiar cu o perie, şi una dintre ele se curăţă de coajă sub formă de panglică. 2. Laptele se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se fierb timp de 10 minute. […]
Piept de pui marinat în pesto
Te-ai săturat de fripturile de pui obişnuite? Încearcă un piept de pui marinat în pesto, o reţetă delicioasă şi uşor de făcut! 1. Presaraţi pieptul de pui cu sare şi piper, apoi stropiţi-l cu puţin ulei de masline. Într-o tigaie încinsa, adaugaţi o lingura de ulei şi prajiţi pieptul de pui pe ambele parţi, cât […]
Alba ca Zapada
Învaţă să prepari o prăjitură Albă ca Zăpada cu lămâie aromată și foarte gustoasă. 1. Pentru foi se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se împarte în trei. Se întind foile care se coc pe fundul tavii în jur de 5-8 minute, nu mai mult. 2. Pentru crema, se fierbe laptele si, între timp, ouale […]
Chiftele la cuptor
Prepară chiftelele la cuptor ca să le faci mai dietetice şi mai blânde cu stomacul tău. Iată reţeta! 1. Carnea macra se toaca de doua ori prin masina de tocat si apoi se framânta cu doua linguri de apa. 2. Se adauga oul si faina si se potriveste gustul de ceapa si usturoi care, sub […]
Plăcintă cu cartofi
Ai făcut vreodată plăcintă cu cartofi? Dacă nu, acum e momentul să încerci după această reţetă simplă şi rapidă. 1. Cartofii se curăţă şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Între timp, în două linguri de ulei se pune ceapa tăiată mărunt şi se căleşte uşor cât să se înmoaie. […]
Brioşe cu afine şi fulgi de migdale
Îţi plac prăjiturile cu fructe de pădure? Încearcă această reţetă de brioşe cu afine şi fulgi de migdale! 1. Se amesteca ingredientele seci adica faina, zaharul, praful de copt si se lasa deoparte. 2. Oul se amesteca cu sucul de portocale, uleiul si coaja de portocala rasa. 3. Se unesc cele doua amestecuri, se încorporeaza […]
Brioşe cu glazură şi bomboane
Vrei un desert aspectuos care să-i impresioneze pe invitaţii tăi? Încearcă această reţetă de brioşe cu glazură şi bomboane! 1. Pentru brioşe, se rupe ciocolata în bucăţi care se pun să se topească la bain-marie, împreună cu două linguri de lapte. Apoi, după ce s-a încălzit bine, se retrage de pe foc şi se amestecă […]