Ruladă de curcan

1. Se taie pieptul de curcan în aşa fel încât să se poată rula, apoi se bate cu ciocanul de şniţele pentru a se frăgezi, se unge cu ulei, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia dulce şi iute, se rulează şi se lasă la rece. 2. Separat, se taie ceapa rondele, se căleşte cu […]

Chifteluţe surpriză

1. Brânza se rade şi se pune într-un castron. Se amestecă apoi cu berea, smântâna, untul şi ceapa rasă fin. Se adaugă piper după gust. Peştele se taie cubuleţe mici. 2. Pe un platou se face un pat din morcov ras, stropit cu zeamă de lămâie. 3. Cu palmele umezite, se modelează chifteluţe din pasta […]

Plăcinta de Anul Nou

1. Din unt, făină, 80 g zahăr şi un gălbenuş se face un aluat, care se frământă bine şi se lasă apoi să se odihnească două ore. După aceea se împarte în două părţi. O parte mai mare pentru foaia de jos şi o parte mai mică pentru foaia care acoperă plăcinta. Se unge o […]

Gogoşele fantezie

1. Se încinge cuptorul. Într-o oală de 2 l se pun pe foc 300 ml apă, 150 g unt şi un praf de sare. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă toată făina odată şi se opreşte focul. Se amestecă până ce se omogenizează şi se lasă puţin să se răcească. Se adaugă […]

Bărcuţe à la grec

1. Vinetele se spală, se taie felii, se stropesc cu suc de lămâie şi se sărează. După ce se scurg, se ung cu ulei de măsline şi se coc pe grătar pe ambele părţi, circa 3 minute. 2. Se amestecă uleiul de măsline, usturoiul pisat, ierburile tăiate, piperul şi sare, după gust. 3. Se taie […]

Tort cu legume

1. Se ia o tavă (formă pentru prăjituri), se unge cu ulei sau unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Se fierb macaroanele în apă sărată şi se pun deoparte. 2. Vinetele se taie în felii subţiri, se aşază una lângă alta şi se sărează, iar apoi se lasă la scurs 20 de minute. […]

Tartă mediteraneană

1. Derulează una din foile de aluat într-o tavă pentru tartă, păstrând şi hârtia pe care era lipit aluatul. 2. Încălzeşte cuptorul, unge marginile aluatului din tavă cu gălbenuş bătut şi coace-l aproape 20 de minute. 3. Spală roşiile şi căleşte-le în tigaie amestecând uşor, să nu crape. Se adaugă sare şi piper după gust. […]

Copănele în sos de vin

1. Se spală pulpele în apă călduţă şi se pun la scurs pe un prosop de hârtie. După ce s-a scurs, se condimen­tează fiecare bucată cu sare şi piper şi se tăvăleşte în făină albă. 2. Într-o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă pulpele. Se lasă să se prăjească bine pe toate părţile. 3. […]

Pui cu gutui la cuptor

1. Se spală bine puiul, se tranşează şi se condimentează cu sare şi piper, după care se lasă să se îmbibe cu arome. 2. Între timp se curăţă ceapa, se spală şi se taie solzişori. 3. Într-o tigaie se încinge uleiul, şi se pun bucăţile de pui. Se rumenesc uşor, pe ambele părţi. 4. După […]

Tort rapid

1. Într-un vas, se pun la fiert zahărul şi apa, până se dizolvă zahărul. Se separă albuşurile de gălbenuş şi se bat cu mixerul. 2. Când albuşurile se întăresc, se adaugă treptat siropul de zahăr fierbinte, bătând în continuare cu mixerul. 3. Treptat, se adaugă şi gălbenuşurile şi se amestecă uşor, cu mişcări de jos […]