Anul Nou
Cocos delice
Se pun într-un blender crema de nucă de cocos, sucul de lime şi cel de ananas, apoi gheaţa pisată. Compoziţia se distribuie în pahare şi se ornează cu feliuţe de lămâie.
Granizada de zmeură
Se iau zmeura (peste care se presară puţin zahăr, în funcţie de gust) şi cuburile de gheaţă. Se pun într-un mixer şi se amestecă bine. Înainte de servire,se adaugă 0,5 l apă minerală. Băutura se distribuie în 4 pahare şi se adaugă fructe de zmeură. La final se garniseşte cu frunze de mentă.
Lichior de lămâie
Lămâile se storc, iar sucul obţinut se îndulceşte cu zahăr. Se adaugă votca, apoi compoziţia se pune în pahare. Se ornează cu feliuţe de lămâie.
Sweet forest
Căpşunile, zmeura, afinele şi coacăzele se pun într-un blender şi se amestecă. Peste compoziţie se adaugă apă minerală. Se distribuie în 4 pahare şi se ornează cu feliuţe de portocală, de lămâie şi frunze de mentă. Băutura se serveşte rece.
Red flavor
Se amestecă sucul natural de cireşe cu cel de vişine, apoi se adaugă votca. Băutura se poate servi cu cuburi de gheaţă.
Mousse de ciocolată şi piersici
Se topesc separat ciocolata şi untul. Se bat spumă albuşurile cu 50 g zahăr. Gălbenuşurile se bat şi ele cu restul de zahăr. Se încorporează în albuşurile bătute gălbenuşurile, untul topit, ciocolata topită şi praful de sare. La sfârşit, se adaugă şi făina, amestecând uşor. Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt […]
Tort de fructe
Se bat bine albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu cealaltă cantitate de zahăr şi cu apa şi coaja de lămâie. Se amestecă şi făina cu praful de copt şi cu amidonul, după care se adaugă şi compoziţia de gălbenuşuri şi de albuşuri. Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se […]
Parfum de caramel
Se amestecă toate ingrediente, se frământă uşor aluatul rezultate şi se împarte în patru bucăţi, aproximativ egale. Se tapetează spatele tăvii cu margarină şi făină şi se întinde o foaie. Se coc cele patru foi pe rând, la foc mic, aproximativ 10 minute. Între timp se prepară crema: se toarnă cana de zahăr într-o cratiţă […]
Chifțeluțe vesele
Se curăță ceapa și usturoiul și se dau pe răzătoarea mică. Se spală pătrunjelul și se toacă mărunt. Se taie brânza în cubulețe mici, egale. Se curăță cartofii, se taie în sfeturi și se dau prin mașina de carne. Într-un castron mare se pun carnea tocată, ouăle, ceapa, usturoiul, cartofii, se condimentează totul cu sare […]
Desert ușor
Se dizolvă cacaua cu 3-4 linguri de apă caldă. Se adaugă apoi cam 100 ml apă clocotită. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece. Separat, într-un vas, se amestecă gălbenușurile cu zahărul. Se toarnă deasupra cacaua diluată și se omogenizează cu telul. Se adaugă și gelatina și se continuă omogenizarea cu telul. Vasul cu […]