Anul Nou
Rulouri cu bacon şi salată
Se pun ouăle într-un bol, se bat cu un praf de sare şi ulei, se adaugă făina, caşcavalul ras, iaurtul, ceapa tocată mărunt şi mărarul. Se amestecă cu blenderul până capătă consistenţa unei ciulamale. Se pune puţin ulei în tigaie şi se prăjeşte compoziţia ca pe clătite, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Pe fiecare […]
Ruladă de carne
Se pune carnea tocată de vită şi porc într-un bol şi se amestecă cu sarea, piperul, o parte din migdalele măcinate şi restul de sâmburi de migdale, ouăle, untul moale şi miezul de pâine. Se frământă aproximativ 15 minute până se obţine o compoziţie bine legată. Se tapetează o formă de cozonac cu unt şi […]
Muşchi de vită cu broccoli
Se curăţă muşchiul de vită de grăsime şi de pieliţe şi se taie cubuleţe, apoi se căleşte în untul topit. Se adaugă şi uleiul şi un strop de vin. Se lasă să se pătrundă la foc mic. Separat, se pune broccoli să fiarbă în apă cu sare aproximativ 30 de minute, apoi se scoate cu […]
Frigărui chinezeşti
Se spală fileul de fitofag cu jet de apă rece şi se taie cubuleţe, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce şi se lasă câteva minute la rece, să se macereze. Prazul se spală şi se taie în bucăţi potrivite. Separat, se spală lămâile, se şterg şi se taie felii. După ce s-au pregătit […]
Tarte cu migdale
Se pun într-un vas făina cernută, untul lăsat la temperatura camerei, mierea, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se frământă puţin, atât cât să fie bine amestecate. Se dă forma unei sfere şi se lasă 1-2 ore, la rece. Între timp, se pun nucile şi migdalele la copt, se rumenesc câteva minute şi apoi se macină. O […]
Tort “Fagure”
Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi zahărul vanilat. La sfârşit, se pune făina cernută şi se încorporează amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia de blat se toarnă în forma de tort tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul […]
Rulouri de curcan cu sos
Se taie pieptul de curcan felii potrivite. Fiecare bucată se presează cu ciocanul de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă la mijloc o bucată de caşcaval, o fâşie de ardei capia, se rulează, se prinde cu o scobitoare şi se trece prin pesmet. Separat, se bat ouăle spumă cu sare, piper şi […]
Prajitura “Adelinne”
Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, romul şi se bat până se întăreşte compoziţia. Se adaugă gălbenuşurile, untul topit şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă până se omogenizează bine totul. Compoziţia se împarte în 6 porţii şi se coace pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetate cu hârtie de copt. După […]
Rafinament cu frişcă şi migdale
Se pun albuşurile într-un bol, se bat bine, se adaugă zahărul, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, se pun făina şi migdalele măcinate, amestecându-se uşor ca să nu se lase. Se toarnă compoziţia într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie pentru copt, se întinde uniform şi se bagă în cuptor. Se […]
Vis de ciocolată
Se separă ouăle, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare. După ce s-au bătut bine, se adaugă făina cernută, nuca măcintă şi coaja de portocală şi de lămâie. Compoziţia de blat se amestecă uşor cu telul pară până când se încorporează nuca şi […]