Cârnaţi albi

Cârnaţi albi de viţel şi porc foarte gustoşi, dar şi aspectuoşi. Iată o reţetă inedită de cârnaţi! 1.   Se taie carnea de viţel şi cea de porc în cuburi bune de tocat şi se pun la conge-lator. Nu se lasă să se congeleze, ci să fie foarte rece. 2.   Carnea foarte rece se trece prin […]

Chişcă cu hrişcă (caltaboş)

Reţetă tradiţională de chişcă cu hrişcă (caltaboş). Iată cum se prepară! 1.   Se spală bine carnea şi măruntaiele şi se pun la fiert în apă rece împreună cu slănina. 2.   După ce încep să fiarbă, se spumează supa şi se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, două cepe şi doi morcovi. 3.   Între timp, se […]

Tartă cu caramel sărat

Te-ai mai gândit până acum ce desert delicios ai putea face cu niște caramel și niște sare? Încearcă și tu tartele cu caramel sărat! 1. Se face un aluat fraged, amestecând toate ingredientele într-un bol și frământând puțin, cât să se lege între ele. Se dă la rece timp de 30 de minute, apoi se întinde în strat de […]

Cozonac cu umplutura de nuca

Mai intai si mai intai trebuei sa ne ocupam de drojdie.O desfacem peste putin lapte indulcit( nu fierbinte) si o lasam sa creasca.Mai pastram lapte pentru nr 2.Apoi o adaugam peste compozitia finala de la nr 2 Luam pachetul de faina.Il cernem.In mijlocul lui facem o mini gaura, ca si cum am incerca sa batem […]

Tartă cu ciocolată

Învaţă să prepari o tartă de ciocolată delicioasă, cu rom şi vanilie.   Mod de preparare: 1. Se prepara aluatul pentru blat: se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina […]

Tarta cu portocale

Învaţă să prepari o tartă cu portocale aromată şi delicioasă.   Mod de preparare: 1. Pentru aluat, într-un vas se amesteca oul cu zaharul si sarea. Faina se pune pe masa de lucru, i se face un gol la mijloc si acolo se pune amestecul cu ou si untul moale (nu topit!). Se amesteca pâna […]

Chec cu portocale si cacao

Învaţă să prepari un chec cu portocale şi cacao festiv.   Mod de preparare: 1. Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt. 2. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul […]

Salată de vinete cu iaurt

Te-ai gândit vreodată să combini salata de vinete cu iaurt pentru a o face mai uşoară? Încearcă această reţetă! 1.    Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presaraţi cu sare, apoi le lasaţi cu un capac sa se abureasca pentru a se desface uşor. Dupa ce le-aţi curaţat, le stropiţi cu zeama de lamâie şi […]

Flan de portocale

Învaţă să prepari un flan de portocale aromat.   Mod de preparare: 1. Se spală foarte bine portocalele, chiar cu o perie, şi una dintre ele se curăţă de coajă sub formă de panglică. 2. Laptele se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se fierb timp de 10 minute. […]

Piept de pui marinat în pesto

Te-ai săturat de fripturile de pui obişnuite? Încearcă un piept de pui marinat în pesto, o reţetă delicioasă şi uşor de făcut! 1.    Presaraţi pieptul de pui cu sare şi piper, apoi stropiţi-l cu puţin ulei de masline.  Într-o tigaie încinsa, adaugaţi o lingura de ulei şi prajiţi pieptul de pui pe ambele parţi, cât […]