Foietaj-fantezie

1. Aluatul se decongelează, iar cuptorul se preîncălzeşte la 200°C. 2. Puddingul de vanilie se amestecă cu 2-3 linguri de lapte rece, iar restul de lapte se încălzeşte, cu zahărul. Se încorporează puddingul, se mai fierbe puţin, la foc mic. Se lasă cca 5 minute să se răcească, apoi se pune un gălbenuş, amestecând. 3. […]

Gãinuse din nucã de cocos

1. Se încălzeşte laptele de cocos, în care se toarnă zahărul vanilat. Se pune făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc. Se pune drojdia, se amestecă cu zahăr şi 100 ml de apă călduţă şi se acoperă cu puţină făină. Se lasă timp de 15 minute, acoperit. Se topeşte untul. Se încorporează […]

Desert: Om de zãpadã delicios

1. Cuptorul se încălzeşte la 200°C şi se acoperă o tavă cu hârtie de copt. 2. Albuşurile, sarea şi 5 linguri de apă caldă se bat spumă cu telul. Gălbenuşurile se bat cu 200 g zahăr, 1 zahăr vanilat, apoi se încorporează făina şi praful de copt, se amestecă cu spuma de albuşuri şi se […]

Negresă cu ciocolată şi nuci

Desertul cu care bunica alegea mereu să ne îndulcească, negresa probabil aminteşte tuturor de gustul copilăriei. Moale şi crocantă în acelaşi timp, prăjitura este un deliciu rafinat şi uşor de făcut. Iată cum se pregăteşte: Pregăteşte două boluri, unul pentru crema de ciocolată şi altul pentru aluat. Mai întâi, topeşte ciocolata neagră împreună cu untul, […]

Biscotti cu cireşe şi migdale

Fie că îi vei savura la micul-dejun sau seara, la o cană de vin fiert sau un capuccino cald, aceşti biscuiţi delicioşi îţi vor merge la suflet. Unde ai pui că fursecurile minunate, realizate prima dată după gusturile italienilor, umplute fiind cu tot felul de condimente şi seminţe gustoase, se prepară şi foarte uşor. Află […]

Carnati Traditionali Bio

Se toaca carnea,se adauga usturoi,boia iute,se framanta bine iar apoi se fac carnatii! Trimisa de: Apostoiu Gurau Mihaela Florentina

Leber de casa

Organele se curata, se spala si se pun la fiert cu sare, boabe de piper si foi de dafin, timp de 20 de minute. Se trec apoi prin masina de tocat impreuna cu slanina cruda. Se framanta bine si se adauga sare si piper macinat, dupa gust. Matul se curata de grasime si se spala […]

Rulouri de piept de pui

Se iate pieptul de puii in doua si apoi se despica in 4 .Se fac doua ,,paturi,, de piept de pui si se umplu cu fasii lungi de sunca,morcov fiert in prealabil,cascaval fasii si castraveti in otet.Toate sunt taiate fasii si se aseaza pe pieptul de pui intins bine,apoi se ruleaza. Se bat ouale cu […]

Ghiveci cu pulpă de porc

1. Se taie bucata de pulpă de porc. Se pun cubuleţele de carne la prăjit, la foc potrivit, în ulei de măsline şi se adaugă apă călduţă puţin câte puţin. 2. Se curăţă legumele, se spală şi se taie fiecare după preferinţă: morcovii se taie rondele, cartofii cubuleţe, ceapa şi ardeii fâşii subţiri, fasolea se […]

Tort “Vis de ciocolată”

1. Se tapetează o tavă cu hârtie specială pentru copt şi se lasă cuptorul să se încingă la o temperatură de 180˚C. Separat, se sparg ouăle, albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă, într-un bol. 2. Se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi, la sfârşit, se pun făina şi cacaua, cernute. Se […]