Craciun
Sarmale cu carnati
Incearca sarmalele traditionale cu carnati, un deliciu in perioada Sarbatorilor, dar si cand ai pur si simplu pofta de deliciosul preparat.
Cotlet aromat
Clasica si usor de facut chiar si pentru incepatori, cotletele de porc gatite la cuptor ies aromate si fragede.
Rulada de porc
Rulada de porc e perfecta de sarbatori sau la petreceri, mai ales in locul clasicei fripturi.
Prajitura „Noapte de iarna”
Pregateste o prajitura delicioasa din foi si crema de cocos, iar cei dragi sigur vor aprecia gustul unui desert de casa cremos si proaspat. Reteta trimisa de Alexandra Ene, din Caracal.
Crema de ciocolata si castane a la Laura Cosoi
Vrei sa incerci un desert ceva mai sofisticat? Pregateste crema de ciocolata si castane, dupa reteta Laurei Cosoi.
Vin fiert cu portocala a la Laura Cosoi
Iarna este perioada perfecta in care sa savurezi un vin fiert, aromat cu scortisoara si portocale. Incearca reteta Laurei Cosoi si incalzeste-te cu gust.
Negrese cu caciula de Mos
Un desert pe care il consumam tot restul anului se poate transforma in perioada Sarbatorilor de iarna intr-o gustare deosebita. Incearca negresele cu caciula de Mos in preajma Craciunului, mai ales daca esti vizitat de copii.
Caltabosi cu hrisca (Chisca)
Craciunul nu e acelasi fara preparatele traditionale romanesti. Oriunde te-ai afla poti incerca sa le prepari daca ai reteta potrivita. Reteta de caltabosi cu hrisca a fost trimisa de Florentina Hij, din Suceava.
Piftie de porc (racituri)
Unul din cele mai iubite aperitive traditionale de craciun, piftia e nelipsita de pe mesele romanilor. Desi gatirea termica e un proces de durata, piftia de porc nu iti solicita atentia foarte mult si se face chiar usor.
Colac impletit
Petrece sarbatorile romaneste si pregateste un colac impletit asa cum se prepara in ardeal. Reteta e simpla, deci nu ai cum sa dai gres!