Iarna
Pui cu cartofi la cuptor
Fomica, si nu stii ce sa mai gatesti la cina? Cel mai bine e sa ramai la preparatele clasice, dar sa le prepari dupa retete reinventate! Tot ce trebuie sa faci e sa pregatesti o marinada cu o zi inainte, iar seara arunci cateva ingrediente intr-o tava si iti iese cea mai aromata si crocanta […]
Enchiladas de pui
Preparatul asta e ceva mai consistent si bogat in grasimi, asa ca nu este cea mai buna alegere pentru o cina tarzie. In schimb, enchiladas de pui merge de minune la pranz, mai ales cand il imparti cu cei dragi.
Penne Arrabbiata cu carne
Un preparat traditional italian cu un „foc” aparte. Pastele Arrabiata, adica suparate, se prepara fara carne in reteta originala, insa am adaugat baconul pentru un plus de savoare si pentru o masa mai satioasa.
Pasta de peste
Tonul in conserva mancat ca atare poate fi de multe ori sec si nu foarte satisfacator, insa daca ii mai adaugi cateva ingrediente banale, obtii o pasta de peste delicioasa. O poti servi ca aperitiv, in mini-tarte sau pe paine prajita, ca o gustare.
Papricas de pui
Serveste un pranz generos si suculent, exact asa cum l-ai manca in Ardeal. Papricasul de pui e gata in mai putin de o ora si se serveste traditional cu taitei de casa, dar merge de minune si cu mamaliguta.
Tochitura de porc
Ai pofta de preparate traditionale, din bucataria romaneasca? Atunci e musai sa faci o tochitura de porc, dupa reteta noastra. Garantam ca o vei repeta, dar ideal e sa nu abuzezi, caci nu-i cel mai sanatos fel de mancare.
Gris cu lapte
Indiferent daca pentru tine grisul cu lapte era unul din preparatele delicioase cu care iti incepeai ziua sau desertul de dupa masa, sigur ti-a marcat copilaria si-ti provoaca nostalgii. Uite cum prepari grisul cu lapte, un deliciu deloc complicat si care e gata in maxim 20 de minute!
Cartofi crocanti la cuptor
Sigur te-ai saturat de banalul piure sau de cartofi prajiti. De ce sa nu incerci niste cartofi gatiti altfel, o combinatie intre cipsuri si cartofi copti exact cat ii vrei de crocanti.
Aripioare de pui crocante
Vrei sa prepari ceva rapid, aromat si usor la buzunar? Incearca aripioarele astea crocante cu usturoi, pe care le prepari in maxim 20 de minute si sunt delicioase.
Baclava
Binecunoscutul desert insiropat, traditional turcesc, poate fi facut acasa cu putina rabdare. Nu este greu de facut, dar etapele de preparare pot fi minutioase, asadar retine ca baclavaua nu este un desert rapid, dar este unul extrem de concentrat. Daca nu ai musafiri ce vor veni in vizita sau o familie foarte numeroasa, nu vei […]