Sufleu in portocala

Va prezentam o reteta de sufleu de portocala servit… dintr-o portocala. Sufleul in portocala este ideal pentru momentele cand aveti musafiri si doriti sa-i serviti cu ceva inedit. Reteta a fost trimisa de Diana Roman, din Cluj.

Cascaval de casa

Traim vremuri in care suntem tot mai mult preocupati de alimentele pe care le consumam, asa ca multe gospodine prefera sa gateasca in casa cam tot ceea ce pun pe masa celor dragi. Din aceasta categorie nici cascavalul nu ar trebui sa faca o exceptie, mai ales ca exista retete dupa care poate fi preparat […]

Cartofi crocanți la cuptor

O nouă idee bună pentru amatorii de cartofi la cuptor. Pentru că sunt feliați subțire, aceștia ies crocanți și foarte gustoși. Iar rețeta e simplă, cu puține ingrediente ieftine.  1. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade. 2. Se combină uleiul de măsline și untul topit într-un bol mic și se unge tava pentru cuptor […]

Sandwich la caserola

Dacă te grăbești și vrei un fel de mâncare rapid, dar ai mânca ceva mai bun decât un simplu sandwich, îți recomandăm această rețetă delicioasă de sandwich la caserolă. Cu sigurnață va fi pe placul tuturor. 1. Se împarte în două pachetul de foi de plăcintă. O parte se întinde pe fundul unei tăvi de cuptor […]

Bulz

Prepara o reteta traditionala delicioasa de bulz, potrivita pentru orice moment alaturi de familie!

Chiftele de orez

Daca te-ai saturat de chiftelele din carne, sau pur si simplu vrei sa incerci ceva nou, incearca delicioasele chiftele de orez!

Mere în foietaj

Dacă plăcinta de mere era desertul la cuptor cel mai rapid și mai la îndemână – chiar și pentru cei care nu prea-s ași într-ale bucătăritului -, a venit timpul să fie detronată. Și ce desert putea mai bine să facă asta, decât unul derivat din ea? E perfect pentru zilele de vară, când nu […]

Balmoș ca în Bucovina

Una din mâncărurile de bază ale ciobanilor din pitoreasca zonă a Bucovinei, balmoșul este de multe ori confundat cu o banală mămăligă. Da, are la bază tot mălaiul, dar nu se fierbe în apă ci în zer (sau jintuială). De fapt, ce spunem noi? Faceți și vă vețti da seama clar de diferență! În primul rând […]

Alivenci moldovenești

O rețetă țărănească autentică, un aperitiv gustos și extrem de ușor de făcut. Li se mai spune și plăcinta ciobanului, deoarece conțin ingredientele de bază ale poporului nostru: mălaiul, brânza și smântâna. Laptele se pune la fiert cu un praf de sare., amestecând din când în când să nu se lipească. Atunci când dă în […]

Banană coaptă cu umplutură la alegere

Tai o banană pe lung şi în numai 15 minute ai un desert delicios, care poate fi şi dietetic, dacă alegi ingredientele potrivite. Banana coaptă umplută este un deliciu. Garantat! 1. Banana se taie pe lung, fără a o curăţa de coajă. 2. Se adaugă în interiorul ei ingredientele alese pentru umplutură. 3. Se acoperă […]