Iarna
Cuib de viespi cu scorțișoară și stafide
Învață să prepari acest desert cu nume înspăimântător, dar gust minunat. Veyi rețeta simplă pentru cuib de viespi cu scorțișoară și stafide. Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru blatul de cuib de viespi și se lasă la dospit la cald circa 3 ore. După ce aluatul a crescut destul, se întinde cu sucitorul […]
Prăjitura beţivă
Învaţă să prepari această prăjitură delicioasă, cu ciocolată şi fructe înmuiate în alcool, care va amuza pe toată lumea cu numele ei şi nu numai. Mod de preparare: Fructele „beţive” pentru prăjitura omonimă se prepară cu ceva timp înainte, pentru ca alcoolul să intre bine în fructe. Fructele uscate se pun într-un castron mare şi […]
Tăieţei de casă
Învaţă chiar acum să prepari tăieţei de casă cu ou, fragezi şi gustoşi. Vezi reţeta simplă şi nu vei mai cumpăra niciodată tăieţei din comerţ. Mod de preparare: Bate ouăle cu laptele şi adaugă treptat făina, până la înglobare completă. Amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Lasă aluatul, care este foarte elastic şi lipicios să […]
Prăjitură cu cocos şi ceai verde
Învaţă să prepari un desert thailandez celebru în lumea întreagă pentru proprietăţile benefice asupra organismului. Combinaţia de ceai verde şi nucă de cocos ajută în lupta cu cancerul, colesterolul şi hipertensiunea arterială. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu şi unge şi tapetează cu făină o tavă de prăjituri. Separă albuşurile de gălbenuşuri şi […]
Gogoşele pufoase cu mere
Învaţă să prepari rapid nişte gogoşele pufoase cu mere din aluat de foitaj, numai bune în sezonul rece. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu ulei. Taie fiecare măr în 8 felii şi taie aluatul de foitaj în triunghiuri. Umple fiecare pacheţel de aluat cu câte o felie […]
Prăjitură Alaska cu bezea
Învaţă să prepari o prăjitură spectaculoasă, cu ţurţuri de bezea şi interior stratificat, perfectă pentru ocazii speciale. Mod de preparare: Tapetează un castron mic cu folie de plastic alimentară. Pune un strat de felii de brioşe de ciocolată pe fundul castronului. Umple castronul cu 1/3 din îngheţata ta preferată. Adaugă încă un strat etanş de […]
Shakshuka
Învaţă cum să prepari această mâncare săţioasă şi delicioasă cu ouă proaspete în timp record. Shakshuka este un fel de mâncare din Africa de Nord şi înseamnă „amestec” în limba arabă. Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare, pe foc mediu. Se adaugă ceapa şi ardeii graşi şi se călesc circa 20 de […]
Bomboane de ciocolată Alaska (paleo)
Învaţă să prepari chiar tu nişte batoane sau bomboane din ciocolată paleo cu umplutură sănătoasă şi gust delicios. Vezi cum se fac bomboanele de ciocolată cu caju Alaska. Mod de preparare: Tapetează o formă de cozonac cu hârtie de copt. Scurge alunele caju de apă şi combină-le cu apa, uleiul de cocos, mierea, siropul de […]
Turtiţe ruseşti Vatrushka cu brânză
Învaţă să prepari aceste plăcinte după o reţetă rusească şi fă chiar tu Vatrushka cu brânză în timp record. Nu-i aşa că seamănă cu băscuţele noastre cu brânză dulce şi stafide? Mod de preparare: Amestecă drojdia cu două ceşti de lapte cald şi o lingură de zahăr. Lasă drojdia să se activeze. Adaugă ouăle, maioneza, […]
Ruladă de cacao cu cremă de lapte
Această ruladă de cacao cu cremă de lapte este desertul perfect dacă îți plac dulciurile cremoase. Iată cât de simplă e rețeta! 1. Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, esenţa de rom, făina şi cacaua. Se amestecă uşor și se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor […]