Prăjitura „mătase franţuzească”

Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă delicioasă şi fină ca mătasea franţuzească. Mod de preparare: Pentru crustă, încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu unt. Pisează biscuiţii Oreo şi topeşte untul într-un castron, apoi amestecă cele două ingrediente cu mixerul. Presează aluatul de biscuiţi în tava pentru tartă şi asigură-te […]

Pâine de casă cu usturoi şi brânză

Învaţă să prepari chiar tu o pâinică de casă cu usturoi, unt şi brânză delicioasă, pe care o poţi consuma ca atare, sau alături de mâncarea preferată. Mod de preparare: Într-un castron mare, amestecă apa, mierea şi drojdia şi lasă 5 minute să se activeze. Adaugă sarea şi făina treptat şi frământă bine, apoi lasă […]

Brânză coaptă cu usturoi

Brânza coaptă cu usturoi este o delicatesă pe care o poate face oricine în 30 de minute, din numai câteva ingrediente.  1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. Brânza se pune într-un vas de cuptor mic, pe hârtie de copt. Cu vârful unui cuțit, se dau găurele în bucata de brânză, iar în […]

Omuleţ de zăpadă

1. Se bat gălbenuşurile cu 200 g zahăr şi 5 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi treptat făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul bine încins, […]

Steluţe de Crăciun

1. Se cerne făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu untul, smântâna ,gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Se încinge cuptorul. 2. Din aluat se întinde o foaie groasă de 5 […]

Rulada lui Moș Crăciun

Știi cum pregătești rulada preferată a lui Moș Crăciun? Convinge-l să lase mai multe cadouri familiei tale, cu bunătatea aceasta de ruladă! 1. Pentru aluat, se freaca galbenusurile cu zaharul pâna ce amestecul se albeste. Se topesc 30 g unt. Se amesteca faina, praful de copt, sarea, cacaua si apoi se adauga crema de galbenusuri. Se amesteca de […]

Cub de zăpadă

1. Stafidele se înmoaie în rom un sfert de oră. Fructele confiate se taie cubuleţe mici şi se amestecă cu stafidele şi ornamentele cu gust de ciocolată. 2. Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Untul se freacă bine cu o lingură, să se înmoaie, şi se amestecă cu biscuiţii mărunţiţi. Se adaugă stafidele, fructele […]

Negresele lui Moş Crăciun

În prag de sărbători, un desert delicios cu ciocolată şi fructe, într-un decor tematic şi simpatic face minuni în familie. Vezi reţeta simplă de negresele lui Moş Crăciun, cu căciuliţe din căpşuni. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu şi tapetează o tavă mare cu hârtie de copt şi ulei. Amestecă pe bain marie […]

Prăjitură împletită cu Nutella

Învaţă să prepari o prăjitură spectaculoasă cu cremă de ciocolată şi alune de pădure nutella şi aluat fraged şi pufos. Vezi reţeta pentru o minunată prăjitură împletită cu Nutella. Mod de preparare: Amestecă făina cu zahărul. Încălzeşte laptele, adaugă untul şi apoi drojdia. Amestecă ingredientele lichide cu cele pudră şi gălbenuşurile pînă obţii un aluat […]

Prăjitura lui Elizabeth Taylor

Este o prăjitură simplu de făcut, dar foarte rafinată şi aromată, întocmai ca cea care a pregătit-o ani de-a rândul, la Hollywood. Se spune că datorită acestei prăjituri se întorcea Richard Burton mereu la Elizabeth Taylor, pentru că numai ea ştia cum să o pregătească ep gustul lui. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 170 […]