Tort ecler cu ciocolată

Învaţă cum să prepari un tort ecler cu ciocolată, cu celebrul aluat opărit, atât de gustos şi rafinat, după o reţetă simplă şi rapidă. Mod de preparare: Pentru aluatul opărit se pune apă la fiert, cu bucăţi de unt şi un praf de sare. Când untul s-a topit, daţi cratiţa deoparte şi adăugaţi făina în […]

Tort negresă

Învaţă să prepari un tort negresă delicios cu ingrediente naturale şi foarte uşor de făcut. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă de tort sau tapetează cu hârtie de copt. Pune pe foc mic un vas mediu cu 175 de grame de ciocolată, untul şi zahărul şi amestecă până […]

Gogoşi cu dovlecel la cuptor

Învaţă să prepari nişte gogoşi inedite, care conţin dovlecel şi pe care le poţi desăvârşi cu topping de ciocolată, după ce le-ai copt în cuptor. Mod de preparare: Amestecă într-un castron ouăle cu mixerul, până devin pufoase, apoi adaugă treptat zahărul, uleiul, esenţa de vanilie, dovleceii raşi şi coaja de portocale. Într-un alt castron amestecă […]

Cum să faci quiche lorraine

Învaţă să prepari o quiche lorraine ca în Sudul Franţei, cu bacon şi nucşoară aromată. Mod de preparare: Prăjeşte bacon-ul fără să adaugi ulei în plus, eventual, poţi folosi o tigaie non-aderentă. Amestecă făina cu un ou, sare şi unt rece şi frământă bine aluatul format. Dacă este nevoie, adaugă câţiva stropi de apă, pentru […]

Prăjitura imposibilă cu cocos

Învaţă să prepari o prăjitură imposibilă cu nucă de cocos şi nucşoară. Pare magie cum îşi creează singură blatul, în timp ce se coace. Mod de preparare: Amestecaţi bine laptele, nuca de cocos, ouăle, vanilia, făina, margarina şi zahărul într-un blender, sau într-un castron, cu mixerul pentru aluat. Ungeţi o tavă de tarte sau prăjituri […]

Clătite din aluat de negresă

Învaţă să prepari nişte clătite din aluat de negresă absolut spectaculoase, în stil american, care vor delecta şi pe cei mai simandicoşi invitaţi. Amestecă făina integrală cu praful de copt, pudra de cacao, zahărul şi  sarea. Separat, amestecă uleiul, esenţa de vanilie şi laptele. Amestecă ingredientele uscate cu cele umede şi bate bine aluatul de […]

Cupcakes cu ciocolată

Cupcakes cu ciocolată, aspectuoase, gustoase şi foarte uşor de făcut. Învaţă să le prepari după această reţetă simplă! 1.    Pentru aluat, se rupe ciocolata bucăţi şi se pune la topit la bain-marie. Se amestecă şi, între timp, se freacă untul moale cu zahărul până ce se obţine o cremă care se albeşte. 2.    Se adaugă […]

Tartă Tatin a la Jamie Oliver

Tarta Tatin este unul din cele mai cunoscute deserturi cu mere, iar Chef Jamie Oliver are o rețetă specială, foarte simplă cu numai 7 ingrediente ușor de procurat. Iată cum se face Tarta Tatin a la Jamie Oliver. 1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. 2. Se presară o mână de făină pe […]

Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo (fără coacere)

O prăjitură foarte cremoasă și gustoasă fără coacere, cu blat din biscuiți Oreo. Să vedem o rețetă simplă! 1. Biscuiți se zdrobesc, fie la robotul de bucătărie, fie se pun într-o pungă și se apasă cu o sticlă. O jumătate de ceașcă din bucățile rezultate se pot păstra pentru la final, pentru a orna prăjitura. […]

Clătite Suzette cu portocale a la Gordon Ramsay

Clătitele Suzette a la Gordon Ramsay conțin felii și un sos delicios de portocale, iar aluatul este delicios. Rețeta lui Chef Gordon aici: 1. Într-un bol mare se amestecă făina și sarea. Se adaugă cu grijă ouăle bătute, untul, laptele și coaja rasă de la cele 3 portocale. 2. Portocalele se storc cu mâna și […]