Iarna
Cartofi prăjiți a la Gordon Ramsay
Cartofii prăjiți după rețeta lui Gordon Ramsay sunt cei mai buni! Se fac foarte ușor și sunt mai sănătoși decât cei clasici. Iată cum se fac! 1. Se preîncălzește cuptorul cu tava înăuntru. 2. Se curăță cartofii și se taie în felii groase de aproximativ un centimetru. Apoi se opăresc în apă clocotindă timp de […]
Pui în lapte à la Jamie Oliver
Puiul în lapte à la Jamie Oliver este cea mai gustoasă friptură de pui și se face foarte ușor. Iată rețeta faimosului Chef: 1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. 2. Puiul se condimentează bine și se prăjește ușor în ulei de măsline, întorcându-l pe toate părțile până când ia o culoare aurie. În […]
Chec cu portocale
Chec cu portocale delicios şi uşor de făcut după o reţetă simplă. Vezi cum se face! 1. Se freacă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se rade portocala şi se stoarce. Se adaugă în compoziţie, la fel şi praful de sare şi coaja de portocală, şi se încorporează […]
Pui pe pat de orez cu cârnaţi
Pui pe pat de orez cu cârnaţi, o combinaţie inedită pe care trebuie să o încerci, mai ales că reţeta e foarte simplă. 1. Se curăţă puiul de pieliţe, se spală în 2-3 ape şi se lasă câteva minute în apă clocotită. 2. Se pregăteşte, între timp, orezul. Se spală orezul şi se căleşte 3-4 […]
Melcişori cu brânză şi busuioc
Melcişorii cu brânză şi busuioc sunt gustarea perfectă pentru invitaţi. Iată o reţetă simplă cu brânză telemea: 1. Se cerne făina şi se lasă 1-2 ore la temperatura camerei. 2. Se prepară, între timp, maiaua, din drojdia frecată cu o parte din laptele călduţ şi 2 linguri de făină. 3. Se pune făina pe marginile […]
Muşchi aerat
Muşchi aerat de casă, perfect pentru ocaziile speciale şi mult mai sănătos decât mezelurile din comerţ. O reţetă specială de aperitiv! 1. Muşchiul se trece rapid printr-un jet de apă şi apoi se usucă cu şervete de hârtie. Se pune într-un vas şi se presară pe toate părţile cu sare grunjoasă. Restul sării se presară […]
Răcitură muntenească
Răcitură muntenească după o reţetă tradiţională foarte simplă. Trebuie să o încerci! 1. Picioarele şi capul se pârlesc la flacăra aragazului, se răzuie şi se spală în mai multe rânduri în apă rece, până ce sunt albe şi curate. Apoi, capul se taie. 2. Carnea şi extremităţile porcului se pun la fiert în 6 litri […]
Tarta cu ansoa si spanac
Tarta cu ansoa si spanac foarte gustoasă, care merită încercată. Reţeta nu e deloc grea. Se curata pestele de sira spinarii si aripioara de pe spate, se spala si se lasa la scurs. Intre timp se pune la fiert timp de 10 minute spanacul si salata curatate si spalate in prealabil intr-o cratita farà apa […]
Prăjitură cu ciocolată la tigaie
Învaţă să prepari prăjituri delicioase cu ciocolată şi unt de arahide în tigaie. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la foc mediu 180 grade. Amestecă untul şi zahărul la viteză medie circa 2 minute. Adaugă ouă şi vanilie şi încorporează uşor. Amestecă făina, pudra de cacao, praf de copt, amidon alimentar şi sare într-un castron separat […]
Lebăr
Lebărul tradiţional nu trebuie să lipseacă din colecţia ta de reţete. Iată cum se face! 1. Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele. 2. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce […]