Negresă glazurată cu mascarpone

Negresă cu glazură din mascarpone – o prăjitură specială, care se face uşor şi are un gust de vis. Trebuie să încerci reţeta. 1.   Se pregăteşte ciocolata. Se taie cubuleţe şi se topeşte la baie de aburi. Se lasă să se răcorească la temperatura camerei. 2.   Se freacă untul cu zahărul, cu un praf de […]

Soté de morcovi

 Soté de morcovi perfect lângă o friptură. Iată o reţetă simplă, rapidă şi delicioasă.  1.   Se curăţă şi se spală morcovii. Se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2-3 căţei de usturoi, cât să le dea o aromă specială. 2.   Separat, se curăţă bine restul de ustu­roi şi se pisează. Se freacă bine […]

Ficăţei de pui cu nuci

 Ficăţeii de pui cu nuci sunt gata în numai o oră şi sunt absolut delicioşi. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Se spală ficăţeii, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se scurgă. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se pun în tavă. Se acoperă cu hârtie de copt, se bagă în cuptor […]

Ardei umpluţi cu orez

Ardei umpluţi cu orez şi legume aromate, un fel delicios şi uşor de făcut. Încearcă reţeta! 1.   Se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă morcovii şi se călesc 2-3 mi­nute în sucul propriu. 2.   Se alege orezul, se spală în apă călduţă şi se […]

Cârnăciori cu piure şi castraveţi

Cârnăciori cu piure şi castraveţi – un fel de mâncare delicios, săţios şi perfect pentru mesele în familie. Încearcă această reţetă specială! 1.   Cârnăciorii se împletesc, se fixează cu scobitori şi se ung cu ulei de măsline. Se înţeapă cu un ac sau cu o scobitoare şi se freacă bine cu usturoi pisat. 2.   Se […]

Pui cu sos aromat

Pui cu sos aromat cu usturoi, busuioc şi un strop de piper. O reţetă delicioasă pentru cină. 1.   Se spală bine puiul şi se lasă câteva minute în apă clocotită. 2.   Între timp, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare. 3.   Se scoate puiul, se şterge cu un şervet absorbant şi cu un […]

Bacon de casă

Bacon de casă – se face mai uşor decât ai crede şi e mai sănătos decât cel cumpărat. Iată reţeta! 1.   Carnea se taie pe toate părţile pentru a obţine o bucată cât mai dreaptă, pătrat sau dreptuntunghi. 2.   Într-un castron mai mare, se pun sarea, piperul uşor mărunţit, boiaua, foile de dafin fărâmiţate, usturoiul […]

Unsoare boierească

Un preparat tradiţional foarte gustos pe care trebuie să-l încerci şi tu. Iată cât de uşoară e reţeta! 1.   Slănina se taie cuburi, care se pun într-un vas tip tuci şi se lasă să se to- pească împreună cu apa. Se amestecă bine. 2.   După ce s-au format jumările, se strecoară untura şi se lasă […]

Jumări cu bere

Jumări cu bere delicioase perfecte ca aperitiv la o masă tradiţională. Iată o reţetă simplă: 1.   Slănina se taie cuburi şi, împreună cu berea, se pune într-un vas să se topească. 2.   După ce s-a topit, jumările se scot pe şervete de hârtie, iar untura rezultată se aruncă. 3.   Se presară jumările cu sare numai […]

Tort cu gem şi făină de migdale

Tortul cu gem şi făină de migdale nu este cel mai simplu tort, dar cu siguranţă e unul din cele mai bune. Încerci reţeta? 1.    Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, se amesteca si apoi se pun faina, faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul, iaurtul, vanilia si sarea. 2.    Aluatul […]