Cum faci eugenii în casă

Învaţă să faci biscuiţii tăi preferaţi din copilărie în casă, cu puţine ingrediente. Vezi cum se fac eugenii în casă. Mod de preparare: Se cerne făina într-un bol și se adaugă untul moale, gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat, făina cernută și migdalele măcinate. Se amestecă ușor cu o lingură și dacă aluatul este […]

Cartofi prăjiţi care nu îngraşă

Învaţă cum să faci nişte cartofi prăjiţi care nu îngraşă, nu sunt toxici şi nu sunt…cartofi. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Curăţă morcovii şi taie bastonaşe în formă de cartofi prăjiţi franţuzeşti. Stropeşte morcovii cu puţin ulei de măsline, sare şi piper. Pune o foaie de hârtie de copt într-o tavă […]

Prăjitura şireată

Învaţă să prepari o prăjitură şireată, care se separă în mod misterios şi arată spectaculos la sfârşit, după ce o scoţi din cuptor. Mod de preparare: Frecaţi untul moale cu 150 grame din zahăr, până devine spumos. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, apoi făina, laptele, Bateţi albuşurile cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi esenţa de rom. […]

Prăjitura magică

Învaţă să prepari o prăjitură magică, uşoară şi rapidă, cu lapte sănătos. Se numește așa pentru că nu trebuie decât să amesteci 7 ingrediente, iar in scurt timp ai o prăjitură ”adevărată”. În cuptor, acest aluat special formează trei straturi cu texturi și aspecte diferite, astfel că nu mai trebuie să prepari separat blatul, umplutura […]

Gogoşi rapide fără dospit

Învaţă să faci nişte gogoşi rapide, fără dospit, pentru tine şi familia ta. Mod de preparare: Amestecaţi bine într-un castron ouăle cu iaurt, esenţa de rom, zeama de la o lămâie, zaharul şi sarea. Amestecaţi separat praful de copt cu făina. Înglobaţi făina în aluatul umed şi amestecaţi bine, până la omogenizare. Într-o cratiţă sau […]

Cornuleţe cu gem şi nuci

Cornuleţe cu gem şi nuci foarte gustoase şi foarte uşor de făcut. Iată cât de simplă e reţeta! 1.   Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune margarina moale, sarea, oul, zahărul, coaja de lămâie, apa şi oţetul. 2.   Se încorporează toate ingredientele şi se obţine un aluat tare […]

Ciorbă de cartofi cu smântână

Ciorbă de cartofi cu smântână gata în mai puţin de 2 ore. Iată o reţetă simplă şi foarte gustoasă. 1.   Se curăţă ceapa, ardeii, morcovii şi ţelina. Se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2 linguriţe de ulei de măsline. 2.   Se spală şi se curăţă cartofii, se taie cubuleţe […]

Pilaf sârbesc cu fasole verde

Pilaf sârbesc cu fasole verde – uşor de făcut, foarte simplu şi potrivit pentru zilele de post. Iată o reţetă simplă. 1.   Se spală orezul şi se lasă în apă călduţă câteva minute. 2.   Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se pun şi gogoşarii […]

Peşte cu sos picant

Un peşte în sos picant rapid, gustos şi uşor de făcut. Vezi o reţetă perfectă pentru cină: 1.   Se spală peştii în 2-3 ape şi se condimentează cu sare şi piper. Se taie lămâile felii subţiri, apoi se bagă câte 2-3 în fiecare peşte. Se lasă să stea câteva ore la rece. 2.   În acest […]

Suflé de legume

Un sufle de legume foarte gusots, perfect pentru o cină dietetică. Vezi această reţetă simplă! 1.   Se spală broccoli şi conopida, se desfac în bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. După ce au fiert, se scot într-un bol. 2.   Morcovii se curăţă, se spală şi se […]