Plăcinte cu răvaşe

Plăcintele cu răvaşe sunt perfecte atunci când ai invitaţi. Iată cum se fac după o reţetă simplă. 1.   Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, sarea şi uleiul până ce aluatul începe să se prindă. Apoi se pune drojdia şi, puţin câte puţin, apa amestecând şi înglobând făina. 2.   După ce aluatul s-a format, se […]

Rulouri cu mere

Rulourile cu mere arată foarte bine, au un gust pe măsură şi sunt gata în numai 30 de minute cu 4 ingrediente. 1.   Aluatul congelat se desface din pachet şi se lasă la decongelat pe masa de lucru. 2.   Între timp, merele se curăţă de căsuţa cu sâmburi şi fiecare felie de măr se taie […]

Prăjitură inteligenta cu răvaş

Prăjitura inteligenta cu răvaş e şi gustoasă, şi aspectuoasă, şi distractivă. Iar reţeta nu e grea deloc. 1.   Pentru blat, se amestecă ouăle cu jumătate din cantitatea de zahăr până ce se albesc. Se pun apoi smântâna şi untul topit, se amestecă şi se continuă cu făina şi praful de copt. 2.   Pentru umplutură, brânza […]

Baigli cu mac

Baigli cu mac este o ruladă delicioasă şi foarte aspectuoasă, iar reţeta e destul de simplă. Încearcă şi tu! 1.   Pentru aluat, se amestecă făina, sarea, zahărul vanilat și cel tos, untul şi se adau­gă drojdia desfăcută în laptele călduţ. Se adaugă gălbenuşurile şi încă puţin lapte care să ajute la legarea aluatului. Se lasă […]

Tort cu cremă fină de cacao

Tort cu cremă fină de cacao uşor de făcut după o reţetă rapidă. Încearcă şi tu! 1.   Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o tavă cu pereţi detaşabili şi apoi se pune la frigider. Ouăle se bat cu zahărul. Se pune vasul cu compoziția la bain-marie şi se bate cu telul 5 […]

Tort cu marțipan

Un tort cu marţipan cu un gust delicios pe măsura aspectului. O reţetă medie ca dificultate, care merită tot efortul. 1.   Pentru aluat, se amestecă untul cu za­hărul pentru a obţine un amestec cremos în care se adaugă ouăle şi se amestecă. 2.   Se adaugă făina amestecată în prea­labil cu gemul, praful de copt și […]

Prăjitură şah-mat

Prăjitura şah-mat arată foarte bine şi este incredibil de bună. Reţeta e foarte simplă! 1.   Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi, după ce se albeşte crema, se adaugă făina. Se adaugă spuma obţinută din mixarea albuşurilor cu un praf de sare. 2.   Se separă în două părţi egale ameste­cul, într-una se pune vanilie şi în […]

Gogoşele cu cremă

 Gogoşele cu cremă de lapte şi glazură de ciocolată – sunt foarte bune şi se face repede. Iată reţeta! 1.   Pentru aluat, într-o crăticioară se pun la fiert 250 ml apă cu untul tăiat bucăţele. Când a fiert, se stinge focul şi se pune făina toată odată. Se amestecă energic până se obţine un aluat […]

Friptură regală de vită

Friptura regală de vită are un gust special, care o face potrivită pentru ocazi speciale. Iată o reţetă simplă! 1.   Carnea se curăţă de eventualele pieliţe şi se pune la frigider pentru jumătate de oră. În acest timp, se încălzeşte foarte bine cuptorul. 2.   În tava de copt se pun ceapa tăiată în patru, morcovii […]

Friptură de porc aromată

Cea mai aromată friptură de porc. Iată o reţetă simplă şi foarte gustoasă! 1.   Carnea spălată, morcovii, prazul, ceapa, scorţişoara, coriandrul şi foile de dafin se pun la fiert într-o oală mare. În momen­tul în care apa începe să clocotească, se reduce focul şi se lasă să fiarbă acoperit pentru 3 ore. Apoi, se scoate […]