Tobă de porc

O reţetă tradiţională de tobă de porc care se face foarte repede şi e foarte gustoasă. Iată reţeta! 1.   Tot capul de porc se pârleşte bine, se curăţă şi se taie. La fel, celelalte ingrediente. Se pun toate ingredientele într-un vas mare cu apă rece şi oţet şi se lasă aşa timp de 30 de […]

Cârnaţi albi

Cârnaţi albi de viţel şi porc foarte gustoşi, dar şi aspectuoşi. Iată o reţetă inedită de cârnaţi! 1.   Se taie carnea de viţel şi cea de porc în cuburi bune de tocat şi se pun la conge-lator. Nu se lasă să se congeleze, ci să fie foarte rece. 2.   Carnea foarte rece se trece prin […]

Sarmale vegetale care nu îngraşă

Învaţă să prepari nişte sarmale delicioase, vegetariene şi inedite, care nu îngraşă şi care se digeră uşor. Mod de preparare: Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată […]

Ruladă delicioasă cu vanilie

Îți plac ruladele? Atunci trebuie să încerci această rețetă de ruladă delicioasă cu vanilie! 1. Pentru aluat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul pâna ce se albesc. Apoi, se adauga faina si amidonul, se amesteca si se încoporeaza delicat albusurile. Se toarna aluatul într-o tava de copt tapetata cu hârtie si se coace 10 […]

Plăcintă imposibilă

Plăcinta imposibilă se numeşte aşa fiindcă pare să-şi formeze singură un blat crocant delicios, în timp ce mijlocul rămâne moale şi cremos. E foarte uşor de făcut. Iată reţeta! 1. Se amestecă bine toate ingredientele. Se poate folosi un blender. 2. Se pune compoziţia într-un vas bine uns. 3. Se coace la 175 de grade […]

Tort Buturugă

Tort Buturugă, un desert tradiţional franţuzesc, care se pregăteşte de Sărbători. Iată o reţetă simplă! 1.   Se amestecă bine cinci gălbenuşuri cu zahărul pudră, după care se adaugă nuca măcinată şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. 2.   […]

Coroniţă cu brânză şi şuncă

Coroniţă cu brânză şi şuncă, perfectă ca aperitiv şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară reţeta! 1.   Într-un bol, se pun untul topit, gălbenu­şurile, sarea, făina cernută şi laptele călduţ amestecat cu drojdia. Se frământă bine şi se lasă la dospit. 2.   Se întinde aluatul în formă dreptun­ghiulară şi se unge cu unt. Se pun […]

Chişcă cu hrişcă (caltaboş)

Reţetă tradiţională de chişcă cu hrişcă (caltaboş). Iată cum se prepară! 1.   Se spală bine carnea şi măruntaiele şi se pun la fiert în apă rece împreună cu slănina. 2.   După ce încep să fiarbă, se spumează supa şi se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, două cepe şi doi morcovi. 3.   Între timp, se […]

Carne la borcan

Carne la borcan foarte gustoasă, uşor de făcut şi la îndemînă pentru o cină rapidă. Vezi reţeta! 1.    Se taie carnea, muşchiul, costiţa şi cârnaţii în bucăţi şi se aranjează în borcane de 700 de ml. 2.    În fiecare borcan, se pun câte două boabe de piper şi o foaie mică de dafin. 3.    Se […]

Prajitură cu foi şi cremă

Prajitură cu foi şi cremă foarte gustoasă, perfectă pentru ocazii speciale şi nu numai. Iată reţeta! 1. Se prepară prima foaie: se amestecă bine toate ingredientele, iar compoziţia rezultată se împarte în două. Se întind două foi, care se coc la foc mic, aproximativ 30 de minute. 2. Între timp, se prepară şi aluatul pentru […]