Chiftele de năut

Chiftele de năut delicioase, foarte uşor de făcut. O reţetă pe care trebuie să o încerci. 1.   Cu o seară înainte, se pun la înmuiat năutul şi fasolea. Se scurg a doua zi şi se fierb 45 de minute în oala sub presiune. 2.   Se mixează năutul şi fasolea şi se adaugă pătrunjel tocat, ceapă […]

Pastramă de vită

Pastrama de vită făcută în casă e mai gustoasă şi mai sănătoasă decât cea cumpărată. Vezi cea mai simplă reţetă de pastramă: 1.   Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, sara­mura se pune la frigider pentru două […]

Aspic de legume

Un aspic de legume foarte gustos, aspectuos şi uşor de preparat. Trebuie să încerci această reţetă: 1.   Morcovii se taie rondele şi se pun la fiert. Mazărea şi fasolea se gustă şi, dacă mai trebuie, se fierb. 2.   Peştele se scurge din conservă şi se mărunţeşte, dacă nu este deja. 3.   Se desface cubul de […]

Paste cu carne tocată

Paste cu carne tocată la alegere – un fel delicios şi rapid pentru cină. Iată reţeta simplă: 1.   Într-o tigaie cu ulei se pune carnea la călit şi se desface cu lingura. Se lasă până ce îşi schimbă complet culoarea şi se prăjeşte, aproximativ 15 minute. 2.   Pastele se fierb 10 minute în apă cu […]

Tartă cu portocale şi ciocolată

 Tartă cu portocale şi ciocolată foarte simplă, gata în 30 de minute. Trebuie să încerci această reţetă. 1.   Într-o tavă de tartă se aşază aluatul de foitaj şi ce trece peste margini se decupează. Se înţeapă fundul tartei cu furculiţa. 2.   Se unge fundul tartei cu crema de ciocolată moale ca să poată fi întinsă […]

Wok de tăieţei chinezeşti

Un wok de tăiţei chinezeşti foarte uşor şi rapid – gata în numai 15 minute. Iată reţeta. 1.   Morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la călit în ulei cu ardeii tăiaţi fâşii foarte subţiri. Între timp, se încălzeşte apa şi, când fierbe, se dă drumul tăieţeilor de orez. Se lasă […]

Muffins cu ciocolată

Muffins cu ciocolată delicioase, foarte uşor de făcut şi foarte aspectuoase. Iată reţeta: 1.   Într-un bol, se amestecă făina cu cacaua şi cu praful de copt. Se amestecă bine, după care se adaugă oul, zahărul, zahărul vanilat, uleiul şi laptele călduţ. Se pune şi crema de ciocolată împreună cu esenţa de rom şi se amestecă […]

Borş de perişoare cu oase de viţel

Un borş de perişoare delicios şi plin de savoare datorită oaselor de viţel. Iată o reţetă simplă, dar gustoasă: 1.   Se spală oasele şi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează încontinuu, iar după jumătate de oră de fiert se scot oasele din zeamă. 2.   Se curăţă ceapa, morcovii şi ardeii, se […]

Tartă cu ciocolată şi mere

O delicioasă tartă cu ciocolată şi mere, perfectă pentru invitaţii tăi şi nu numai. Uite cât de uşor se face: 1.   Pentru blat, se mixează bine toate ingredientele. Se tape­tează o tavă cu unt şi făină şi se pune crema rezultată. 2.   Se curăţă merele, se taie felii şi se pun peste aluat. Se dau […]

Raţă umplută

Raţă umplută cu ciuperci – un fel special pentru zile de sărbătoare şi nu numai. Iată reţeta: 1.   Se curăţă raţa, se spală foarte bine, după care se asezonează cu sare şi piper. 2.   Se pune la fiert orezul în apă cu sare, iar într-o altă cratiţă se pun măruntaiele la fiert. 3.   Între timp, […]