Orez cu pui şi ardei

Orezul cu pui şi ardei este un fel delicios, uşor şi simplu pe care trebuie să-l încerci. Vezi o reţetă ideală pentru cină. 1.   Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu un praf de sare pen­tru 15 minute. Se spumează şi zeama se strecoară pentru a fi folosită ulterior. Apoi, carnea se […]

Chiftele de varză

Chiftele de varză ideale ca aperitiv, dar şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Varza se taie fideluţă, cât mai mărunt, la fel şi conopida. Se fierb pentru 10 min­ute în apă clocotită cu sare. Apoi, se pun în strecurătoare şi se lasă să se scurgă foarte bine, în […]

Budincă de orez cu lapte

O budincă de orez cu lapte delicioasă, care se face foarte uşor – desertul ideal. Trebuie să încerci această reţetă. 1.   Într-o crăticioară se pun orezul, apa şi sarea şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere. În acest moment, se acoperă crăticioara cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic […]

Piure cu salată de legume

Piure cu salată de legume – un piure deosebit, bun ca garnitură, dar şi ca fel principal. O reţetă uşoară pe care trebuie să o descoperi. 1.   Se curăţă cartofii și morcovii, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat, se pun la fiert și cele 4 ouă care trebuie […]

Prăjitură cu cremă fondant

Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă fondant care se topeşte în gură. Mod de preparare: 1. Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se obţine un amestec spumos. Se adaugă făina cernută cu amidonul şi se amestecă. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se adaugă cu grijă în amestecul […]

Chiftele de orez cu cașcaval

Chiftele de orez care par mai elaborate decât sunt. Reţeta e foarte simplă. Vezi cum se prepară: 1.   Orezul se fierbe 10 minute, se scurge şi se amestecă bine cu oul bătut în prealabil și caşcavalul. Se adaugă sare, piper, nuşcoara şi făina şi se amestecă bine. 2.   Se taie mozzarella cuburi mici şi pe […]

Paste cu cârnaţi

Pastele cu cârnaţi sunt delicioase şi se fac foarte repede, ideale pentru musafirii neaşteptaţi. Iată reţeta: 1.   Se pun pastele la fiert în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Între timp, într-o tigaie încăpătoare sau o cratiţă se călesc în ulei cârnaţii tăiaţi rondele. Se scot pe şervete de hârtie, iar uleiul rămas […]

Clătite de cartofi

Clătite de cartofi foarte bune ca aperitiv sau ca fel principal la o cină uşoară. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute. 2. Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se […]

Coșulețe cu ciuperci

Coşuleţe cu ciuperci – un aperitiv delicios, aspectuos şi care se face foarte uşor. Iată reţeta! 1. Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se fierb în apă cu sare. Ciupercile se curăță bine, se taie cubulețe și se călesc în puțin unt, apoi se adaugă usturoiul pisat, sosul de roșii și pătrunjelul și se […]

Castagnole cu lichior de cafea

O reţetă de castagnole cu lichior de cafea foarte aromate şi gustoase. Se fac foarte uşor şi rapid! 1. Se mărunțește miezul de nucă la blender. Untul moale, la temperatu­ra camerei, se freacă bine cu zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă pufoasă, în care se încorporează miezul de nucă mărunțit, jumătate din […]