Iarna
Chec cu vişine rapid
Un chec cu vişine delicios şi uşor de făcut. Reţeta e rapidă şi simplă. Vezi cum se face! 1. Se scot sâmburii vişinelor şi acestea se lasă la scurs. 2. Untul se topeşte într-o crăticioară şi se lasă la răcit, apoi se freacă cu zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă ouăle şi se amestecă după […]
Terină de pui şi roşii
O terină de pui şi roşii ideală ca aperitiv, dar şi ca fel principal pentru o cină uşoară. Iată o reţetă simplă! 1. Se înlătură pieliţa de pe afumături şi se taie cât mai mărunt carnea. Se dă la rece. 2. Se curăţă de pieliţă şi tendoane, se scoate de pe os carnea crudă care […]
Tartă cu ciocolată
Învaţă să prepari o tartă de ciocolată delicioasă, cu rom şi vanilie. Mod de preparare: 1. Se prepara aluatul pentru blat: se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina […]
Tarta cu portocale
Învaţă să prepari o tartă cu portocale aromată şi delicioasă. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, într-un vas se amesteca oul cu zaharul si sarea. Faina se pune pe masa de lucru, i se face un gol la mijloc si acolo se pune amestecul cu ou si untul moale (nu topit!). Se amesteca pâna […]
Chec cu portocale si cacao
Învaţă să prepari un chec cu portocale şi cacao festiv. Mod de preparare: 1. Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt. 2. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul […]
Salată de vinete cu iaurt
Te-ai gândit vreodată să combini salata de vinete cu iaurt pentru a o face mai uşoară? Încearcă această reţetă! 1. Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presaraţi cu sare, apoi le lasaţi cu un capac sa se abureasca pentru a se desface uşor. Dupa ce le-aţi curaţat, le stropiţi cu zeama de lamâie şi […]
Flan de portocale
Învaţă să prepari un flan de portocale aromat. Mod de preparare: 1. Se spală foarte bine portocalele, chiar cu o perie, şi una dintre ele se curăţă de coajă sub formă de panglică. 2. Laptele se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se fierb timp de 10 minute. […]
Chiftele cu sos alb
Nu ştii ce să găteşti diseară? Încearcă această reţetă simplă de chiftele cu sos alb! 1. Din osul de vita, cimbru, o ceapa, sare, piper si cuisor se fac 500 ml de supa scazuta. 2. Într-o tigaie cu 25 g unt se caleste ceapa marunita. În lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se […]
Tartă de praz cu morcovi
O tartă delicioasă şi unde mai pui că-i şi sănătoasă! Cum să faci şi tu tartă de praz cu morcovi: 1. Morcovii se răzuiesc şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Prazul se curăţă şi se taie rondele fine. 2. Într-o lingură de ulei, se călesc legumele până devin translucide şi apoi se lasă […]
Brioşe fine cu ciocolată
Brioşele cu ciocolată sunt un desert clasic pe care trebuie să înveţi şi tu să-l prepari. Încearcă această reţetă uşoară! 1. Într-un vas, se freaca ouale cu zaharul pâna ce se albesc. Apoi, ciocolata si untul se topesc la bain-marie si se adauga peste crema din ou cu zahar. 2. Se amesteca faina cu praful […]