Iarna
Supă grecească
1. Se spală pieptul de pui şi apoi se pune să fiarbă la foc mic, în apă cu sare şi câteva picături de ulei. 2. Se adaugă legumele curăţăte şi spălate şi se lasă să fiarbă. 3. Între timp, se alege orezul, se spală şi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu apă. După ce […]
Şniţel bavarez
1. Se taie pieptul de curcan felii foarte subţiri care se bat cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Se ung cu puţin ulei şi muştar, se înfăşoară în folie şi se bagă câteva minute la rece. 2. Separat, se desfac ouăle, se bat spumă şi se amestecă cu muştarul, sarea, […]
Cartofi gratinaţi
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare, la foc potrivit. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. 2. Cartofii se taie felii potrivite. Între timp, se topeşte untul într-o tigaie, la foc mic, apoi se toarnă peste cartofi. […]
Tocană picantă cu carne
1. Se taie cârnaţii şi fleica de porc bucăţele şi se călesc în ulei. Se pune apă şi se lasă să fiarbă. 2. Separat, se toacă ceapa mărunt, ciupercile se curăţă, se spală şi se taie feliuţe potrivite şi se călesc împreună cu carnea. 3. Cartofii, morcovii şi ardeii se curăţă, se spală, se taie […]
Orez basmati cu nuci
1. Se spală ceapa, se curăţă şi se taie solzişori. Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie mărunt. Se alege coriandrul, se spală, se scutură şi o parte se toacă împreună cu ardeiul capia uscat. Se păstrează câteva frunze de coriandru pentru ornat. 2. Se pune uleiul să se încingă într-o tigaie şi se […]
Ruladă de curcan
1. Se taie pieptul de curcan în aşa fel încât să se poată rula, apoi se bate cu ciocanul de şniţele pentru a se frăgezi, se unge cu ulei, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia dulce şi iute, se rulează şi se lasă la rece. 2. Separat, se taie ceapa rondele, se căleşte cu […]
Fasole cu carne de vită şi porumb
1. Fasolea se înmoaie de cu seara. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într- o oală acoperită şi se lasă pe foc până se înmoaie bine boabele de fasole. 2. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă boia, foaia de dafin şi carnea de […]
Gulaş cu fasole şi ceapă
1. Fasolea se pune la înmuiat cu o zi înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, într-o oală acoperită. Se schimbă apa după ce a dat în câteva clocote şi se pune din nou la fiert tot cu apă fierbinte. Se adaugă morcovul şi păstârnacul şi se lasă la foc mediu, […]
Cremă de zahăr ars cu ananas
1. Într-o formă mică de budincă, se amestecă jumătate din cantitatea de zahăr cu 2 linguri de apă şi se lasă pe foc mic până se caramelizează zahărul şi capătă o culoare galben-maronie. Se distribuie pe toată suprafaţa formei şi se lasă să se răcească. 2. Separat, se bat ouăle cu zahărul rămas şi amidonul, […]
Cremă cu turtă dulce şi fructe confiate
1. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se pun deasupra unui vas cu apă clocotită şi se bat până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă, de consistenţa smântânii. Se ia de pe foc, se amestecă cu mierea de albine şi se lasă să se răcească, minim o oră. 2. […]