Tartă cu fructe din compot

Tartă cu fructe din compot, special pentru cei cărora le plac deserturile dulci-acrișoare. O rețetă simplă, pe care o poate face oricine! 1. Se amestecă untul tăiat cubuleţe cu făina, după care se adaugă oul, bătut cu zahărul. Se frământă până se obţine un aluat moale, care se pune în folie de plastic şi se […]

Prajitură cu mandarine și caise

1. Albuşurile se bat spumă odată cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile, amestecate înainte cu 50 ml ulei. Se adaugă făina în ploaie, amestecând bine, apoi coaja de portocale şi scorţişoara. Aluatul se toarnă într-o tavă unsă, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. 2. Se […]

Puişori din fursecuri

1. Budinca de vanilie se amestecă cu laptele rece şi zahărul şi se fierbe până se formează o cremă consistentă. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă untul frecat spumă cu zahărul vanilat şi se amestecă până se încorporează. 2. Se aleg 12 caise uscate, mai frumoase şi se păstrează. Din restul de caise […]

“Ochiuri” cu caise

1. Se întinde aluatul şi se taie în pătrate cu latura de aproximativ 7 centimetri. Se răsucesc colţurile aluatului către centru şi se presează. Se aşază într-o tavă pentru copt, unsă cu unt sau cu puţin ulei. Se bate un ou şi se ung bucăţile de aluat. 2. Se amestecă brânza cu zahărul şi cu […]

Prăjituri cu ciocolată

Compoziţia: 1. Gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat şi untul se freacă până ce zahărul se dizolvă complet. Se adaugă făina şi se amestecă până ce se omogenizează, apoi se lasă să se odinească 30 de minute. 2. Se întinde aluatul într-o foaie subţire. Se decupează forme rotunde, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de […]

Ruladă de pui

1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapa călită, se adaugă puţină apă şi se mai […]

Salată de legume cu ouă şi sos de brânză

1. Prazul se taie rondele foarte subţiri, merele se fac cubuleţe mici, morcovul se taie fâşii sau se dă pe răzătoare, mazărea se spală şi se lasă la scurs. Se stropesc cu puţină zeamă de lămâie ca să nu îşi schimbe culoarea şi se dau la rece. 2. Ouăle se fierb tari, se răcesc şi […]

Bijuterie de artă culinară

1. Se bate untul cu zahărul vanilat. Se adaugă ouale bătute spumă, cu un praf de sare. Se amestecă separat făina cu praful de copt şi se adaugă în compoziţie. Se toarnă aluatul într-o formă de tartă, unsă. Se dă la cuptor, timp de 35-40 de minute, apoi se scoate din formă şi se lasă […]

Brăduţ de Crăciun

1. Se amestecă drojdia, o linguriţă de zahăr şi sarea cu apă călduţă şi se lasă la cald. Într-o oală se fierbe laptele iar când a dat în clocot se adaugă câteva linguri de făină şi zahărul vanilat. Când s-a mai răcit, se adaugă drojdia şi se amestecă bine. Gălbenuşurile se freacă cu sare, apoi […]

Curcan împănat cu 5 arome

1. Spală bine curcanul şi presară-l cu sare prin interior şi pe deasupra. Amestecă hrişca, 2 linguri de lapte cu o lingură de apă şi las-o să se înmoaie. Adaugă peste ea miezul de chiflă tăiat cubuleţe, feliile de şuncă, mazărea şi usturoiul pisat. Bate ouăle cu lapte şi toarnă-le peste umplutura din hrişcă. Adaugă […]