Tort cu crema bavareza

Credeai ca e greu sa prepari un tort delicios? Uite cat se simplu se prepara tortul cu crema bavareza!

Cozonac pufos cu nuca

Daca nu ai o reteta preferata de cozonac cu nuca, incearca aceasta varianta, testata si gustata. Ies cam 4-6 cozonaci pufosi, in functie de cat de mari ai tavile.

Salată vioaie și crocantă cu miel și tăieței

Multicoloră, interesantă, sănătoasă, bogată în arome puternice și texturi diverse, această salată valorifică la superlativ fâșiile crocante de resturi de carne rumenită, care sunt însoțite de doi dintre cei mai buni prieteni ai mielului, Doamna Mentă și domnul Ardei Iute. Salata poate fi servită perfect în câteva tortillas mici, rulate mai apoi – niciodată nu vă […]

Chifteluțe din miel cu mentă și iaurt

Vezi rețeta lui gordon Ramsay de chifteluțe din miel cu sos de mentă și iaurt, o alternativă la preparate clasice de Paște. Mod de preparare: Încinge ulei într-o tigaie medie. Călește ceapa și usturoiul, adaugă semințele de chimion, fulgii de chilli și mai călește 2 minute pe foc iute. Amestecă ceapa călită și condimentele cu […]

Cotlete de miel în crustă a la Gordon Ramsay

Învață să prepari cele mai delicioase cotlete de miel în crustă de ierburi aromatice, după o rețetă a celebrului chef Gordon Ramsay. Mod de preparare: Cotletele de miel Încinge cuptorul la foc iute, 200 de grade Celsius. Răzuiește grăsimea de pe cotlete cu un cuțit și presară din belșug sare și piper. Încinge puțin ulei […]

Tort Mazurek polonez

Învaţă să prepari acest tort tradiţional polonez de Paşte, pe nume Mazurek, cu ciocolată şi fructe uscate al cărui aluat va vrăji chiar şi pe cei mai mofturoşi critici. Mod de preparare: Bate cu mixerul untul cu zahărul până devin pufoase. Adaugă manual, încet, migdalele, coaja de lămâie, făina şi gălbenuşurile din ouă fierte tari. […]

Pască fără aluat după rețeta lui Teo Trandafir

O pască fără aluat foarte simplă – una din rețetele de suflet ale lui Teo Trandafir, divulgată revistei ”Libertatea pentru femei”. Se amestecă totul foarte bine şi se pune într-un vas de yena, la cuptor. Aveţi grijă că această compoziţie va creşte, aşa că nu umpleţi vasul până la refuz. Pasca fără aluat este o nebunie!

Cozonac trandafir cu stafide

Cozonac trandafir cu stafide – binevenit dacă te-ai plictisit de cozonacul clasic. Se face uşor, după o reţetă rapidă. 1.   Se cerne făina de două-trei ori, laptele se încălzeşte puţin, se amestecă cu za­hărul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi coaja de lămâie şi de portocală. 2.   Ouăle se bat cu praful de sare. Stafi­dele […]

Cozonac nefrământat

Cozonacul nefrământat e rapid, gustos şi arată foarte bine. Iată o reţetă simplă de cozonac! 1.   Se amestecă ouăle cu laptele, zahărul, drojdia şi sarea şi se lasă în bucătărie timp de o noapte. 2.   A doua zi, se pun aromele şi făina și se amestecă. Se încinge uleiul care trebuie turnat în fir subţire […]

Sarmale de pui în frunze de viţă

Sarmale de pui în frunze de viţă – mai slabe şi mai sănătoase. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se fac! 1.   Se trec foile sub un jet de apă rece şi apoi se lasă într-o strecurătoare la scurs. 2.   Pentru umplutură, carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, ceapa verde tocată, pătrunjelul, sare […]